Podcast Jouw Zwangerschapsweek bij 22 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 22 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek wordt mede mogelijk gemaakt door EHBO Bureau.

Podcast 22 weken zwanger: alles over je bekkenbodem en de 22 wekenprik

Dide is 22 weken zwanger en begint last te krijgen van bekkenklachten. Ze staat soms op met pijn en heeft regelmatig pijn bij het lopen. Daarom schuift deze aflevering bekkenbodemfysiotherapeut Brigit aan. Ze vertelt alles over je bekkenbodem tijdens je zwangerschap. Zo bespreekt ze verschillende klachten, zoals bekkenpijn, incontinentie en obstipatie. Waar komen deze klachten vandaan? Krijgt iedereen hier last van? Hoe zit het met bekkenklachten na je bevalling? En wat kan je ertegen doen?

Verloskundige Maartje vertelt over de bekkenproblemen die zij in haar praktijk tegenkomt. Daarnaast deelt ze haar eigen ervaringen met deze kwaal. Het begon tijdens haar zwangerschap en ze heeft er na bijna 3 jaar nog steeds last van.

Verder: vanaf deze week kan je de kinkhoestvaccinatie krijgen, ook wel bekend als de 22 wekenprik. Met deze prik is je baby de eerste 3 maanden beschermd tegen kinkhoest. Ook krijgt je kindje hierdoor een vaccinatie minder wanneer je jouw kind laat vaccineren volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Hoe zit dat precies? En laat je deze prik wel of niet zetten?

Ook hoor je deze week natuurlijk weer hoe het met je baby gaat en hoe hij zich ontwikkelt in jouw buik. Maartje vertelt je hoe hoog je baarmoeder nu ligt en hoe je hem kan voelen.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, bekkenfysiotherapeut Bridgit en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Bridget Soentken werkt sinds 2015 als fysiotherapeut. Vanaf 2020 is zij gespecialiseerd bekkenbodemfysiotherapeut. In deze aflevering vertelt zij alles over je bekkenbodem tijdens en na je zwangerschap. Zelf is Bridget op dit moment zwanger van haar eerste kindje.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app