Podcast - Jouw Zwangerschapsweek bij 23 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 23 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek wordt mede mogelijk gemaakt door EHBO Bureau.

Podcast 23 weken zwanger: heftige dromen, zwangerschapsverlof en voorbereiden op de bevalling

Dide is 23 weken zwanger en is op een soort babymoon geweest naar Valencia. Zon, zee, strand en lekker eten. Ze heeft daar een paar mooie foto’s gemaakt. Iets wat ze iedereen aanraadt: maak een aantal mooie foto’s van jou met je zwangere buik! En hoe denkt ze over fotografie tijdens de bevalling?

Door alle zwangerschapshormonen kan je slaappatroon veranderen. Zo kan je lichter of juist dieper slapen. Ook kan je heftiger gaan dromen. Een partner die vreemdgaat, bevallen van een 10 maanden oude baby of wat dacht je van bevallen van een tienling? Roos van 24Baby.nl bespreekt welke dromen vaak voorkomen. Verloskundige Maartje legt uit waar deze levendige fantasie ‘s nachts door komt. Welke dromen herken jij?


Volg je zwangerschap en kom in contact met andere (aanstaande) ouders

Download nu de 24Baby App en volg je zwangerschap per dag, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app >>

Wat rond week 23 ook kan gebeuren, is dat je navel naar buiten plopt. Dide heeft dit al een paar weken. Waardoor komt dit? In tegenstelling tot een uitpuilende navel, kan je navel juist ook helemaal verdwijnen. Door de druk van je groeiende buik kan je zelfs een navelbreuk krijgen. Hoe zit dit?

Het lijkt nog ver weg, maar heb je al nagedacht over je zwangerschapsverlof? Je hebt in totaal recht op 16 weken verlof. Maar ga je zes, vijf of vier weken voor je uitgerekende datum met verlof? En hoe doe je het na je bevalling? Neem je bijvoorbeeld nog extra weken op met ouderschapsverlof? Roos, Renée en Maartje delen tips over het soepel laten verlopen van de start van je verlof.

Met 23 weken komt de bevalling langzaam dichterbij. Hoe bereid je je hier goed op voor? Je kan bijvoorbeeld een zwangerschapscursus doen. Welke cursussen zijn er? En welke mogelijkheden heb je nog meer? Je hoort het allemaal in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.

Zwangere Dide 23 weken zwanger
De foto van Dide tijdens de babymoon in Valencia op het strand

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions