Podcast bij 35 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 35 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Podcast 35 weken zwanger: stuitligging en do’s en don’ts van kraamcadeaus

Dide is 35 weken zwanger en is er langzamerhand een beetje klaar mee. De kwalen stapelen zich op (slecht slapen, bekkenpijn, brandend maagzuur, misselijkheid…), ze waggelt en ze voelt zich steeds minder aantrekkelijk. Ook is de baby érg druk. Daarom is ze op yogaretraite gegaan. Nu voelt ze zich weer helemaal zen, maar voor Dide hoeft de zwangerschap niet heel lang meer te duren.


Volg jouw zwangerschap op de voet

Download nu de 24Baby App en ontvang dagelijks informatie over de ontwikkeling van je baby en kom in contact met andere (aanstaande) ouders.

Download de app >>

Je baby komt nog ongeveer 100 gram per week aan. In de lengte groeit je kindje niet meer heel veel. De ruimte in je buik wordt steeds krapper. Waarschijnlijk is je baby aan het indalen. Ligt je kindje in stuitligging of dwarsligging? Dan kan er nog een ‘uitwendige draai’ worden gedaan. Verloskundige Maartje vertelt wat dit precies is en wat je hiervan kan verwachten.

Heeft Dide het bier al koud staan voor de kraamvisite, of houdt ze het de eerste weken nog rustig? Hoe je de kraamvisite wil aanpakken, is voor iedereen anders. Roos van 24Baby.nl geeft alvast wat tips wat kraamvisite in ieder geval níét en juist wél moet doen. Ook bespreken we de do’s en don’ts voor kraamcadeaus, met de meest bizarre voorbeelden van het forum.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions