Podcast bij 36 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 36 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Podcast 36 weken zwanger: indalen en het bevalplan

Dide is 36 weken zwanger en haar eerste week zwangerschapsverlof zit erop. Alle wasjes zijn gedraaid, de kleertjes gestreken, puzzels zijn gelegd, strandwandelingen gemaakt en vriendinnen gesproken. En nu verveelt ze zich. Ze zou door haar nesteldrang graag meer willen doen, maar haar lijf fluit haar terug. Wat nu?

Als je baby geboren is, kan je ouderschapsverlof opnemen. Wat is dit precies en wat zijn hiervan de voordelen? Kan je partner dit verlof ook opnemen en krijg je gewoon doorbetaald?


Wissel ervaringen uit met andere zwangeren!

Download nu de 24Baby App en wissel jouw ervaringen uit met andere zwangere vrouwen. Beleef samen de laatste loodjes en steun elkaar in de laatste én straks eerste weken.

Download de app >>

Dide heeft afgelopen week een liggingsecho gehad. Wat je van deze echo kan verwachten, vertelt verloskundige Maartje. Ook bespreken we het indalen van de baby. Hoe voelt dit en wat kan je daarvan merken? Bestaan indalingsweeën en wat zijn dat dan?

Zoals we al vaker hebben besproken, verwacht je niet in je eentje een baby. Hoe staat het met je partner nu de bevalling steeds dichterbij komt? Misschien spreek je dingen af over hoe ver weg je partner weg kan gaan, of hij/zij nog kan drinken of andere afspraken.

Verder: de kleur van het vruchtwater en de risico’s als je baby in het vruchtwater heeft gepoept. En ten slotte: het bevalplan. Je hoort wat je hierin kan zetten en hoe het bij je bevalling gebruikt wordt.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app