Zwangerschapsrecept januari

Zoete aardappelen en broccoli zijn een echte power-combo voor de zwangere vrouw. Goed voor jou, en vooral voor de ontwikkeling van je baby! Dit recept is zo samengesteld dat het precies de vitamines bevat die je tijdens je zwangerschap extra goed kunt gebruiken en is geheel zwangerschapsproof!

Ingrediënten – 4 personen

Daarom zo goed voor je!
Zoete aardappelen zijn een belangrijke bron van vitamine A – een belangrijke bouwstof voor de ontwikkeling van de organen en botten van je baby. Vitamine A kan je beter uit groenten en fruit dan uit vlees halen – te veel van de dierlijke vorm kan weer problemen opleveren voor de zwangerschap. Ook bevat zoete aardappel veel vitamine C en foliumzuur.

Broccoli is een veelzijdige groente die vol zit met vitamine A, C en E, foliumzuur, ijzer, magnesium, calcium, zink en kalium. Allemaal bouwstoffen voor jou en je baby.

  • 500 gr zoete aardappelen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 rode peper
  • 1 bosuitje
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr broccoli
  • 3 el dressing (bijvoorbeeld 1 el zoete chilisaus aangelengd met 2 el sinaasappelsap)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de aardappelen en snij ze in flinke frieten. Hussel ze even om met de helft van de olie en bestrooi eventueel met zout. Verdeel over een bakplaat die met bakpapier bekleed is. Bak in de oven in ongeveer 45 minuten gaar. Elke 15 minuten keren. Als de frieten zacht zijn, zijn ze gaar.

Snij het steeltje van de rode peper en rol tussen je handen zodat de zaadjes er uit vallen. Snij in ringetjes (als je de peper ietsje minder pittig wil, kan je de ringetjes 10 minuuten in een bakje water leggen). Snij de bosui in schuine ringetjes en de knoflook in dunne plakjes.

Snij de broccoli in roosjes. Als de zoete aardappelen 30 minuten in de oven staan breng je een pan water met een beetje zout aan de kook. Als het water kookt, doe je broccoli erbij en kook je die 5 minuten. Bak de bosui een minuutje in de pan met de rest van de olie. Doe dan de peper en knoflook erbij en bak die een minuutje mee. Meng dan de broccoli erdoor en laat ook deze nog een minuutje meebakken.

Op een grote schaal meng je de aardappelen en de broccoli. Besprenkel met een dressing van bijvoorbeeld zoete chili saus en sinaasappelsap.

Eet smakelijk!