Zwangere vrouw kijkt series tijdens zwangerschapsverlof

Als je in het derde trimester bent beland, kan je erg uitkijken naar je zwangerschapsverlof. Nog een paar weken tijd voor jezelf, om tot rust te komen voor de bevalling begint. Misschien heb je in deze tijd nog meer dan genoeg te doen, maar ook de verveling kan toeslaan. Dan zijn er deze elf leuke series om tijdens je verlof te bingen.

1. Call the Midwife

Call the Midwife is een Britse serie over een jonge verpleegster die als verloskundige gaat werken in Londen. Ze komt terecht bij de nonnen van Nonnatus House. Onder hun patiënten bevinden zich vooral arme mensen uit de volkswijk Poplar. Iedere aflevering staat garant voor emotionele geboortes en ontroerende momenten.

Als je een beetje nerveus bent voor de bevalling, moet je bij deze serie misschien af en toe wegkijken. Sommige scènes zijn namelijk behoorlijk grafisch in beeld gebracht. Gelukkig krijg je vooral te zien hoeveel geluk en liefde een geboorte met zich meebrengt. Zo ga je met frisse moed jouw eigen bevallingsavontuur aan.

2. Gilmore Girls

Het is een klassieker: Gilmore Girls is alweer bijna twintig jaar oud. Maar de relatie tussen tienermoeder Lorelai en haar dochter Rory blijft je raken. In hun reis naar volwassenheid laten de hoofdrolspeelsters zien hoe de rol tussen ouder en kind telkens verandert.

Deze serie is vooral een aanrader als je in verwachting bent van een meisje. Wie weet heb jij later ook wel zulke gesprekken met jouw dochter. Hoewel Lorelai het niet altijd perfect doet als moeder, de liefde tussen moeder en kind overwint alles. Een mooie les, zo vlak voor de bevalling.

3. Mom

Twijfel je weleens of je een goede moeder zal zijn? Dan is Mom de perfecte serie voor jou. Het verhaal gaat over moeder Christy en haar familie. Christy is aan het afkicken van drank en drugs en heeft een behoorlijk losbandig leven geleid.

Met veel humor laat de serie zien hoe Christy het moederschap combineert met haar verleden. Dat is niet altijd makkelijk, want een verslaving draag je altijd bij je. Toch lukt het haar om met vallen en opstaan haar kinderen groot te brengen. Als zij het kan, gaat het jou vast ook lukken.

4. De luizenmoeder

Heel Nederland smulde twee seizoenen lang van De luizenmoeder. De typetjes die je doorgaans op het schoolplein tegenkomt, worden lekker uitvergroot in deze serie. Een goede voorbereiding dus, voor als je kindje over een paar jaar naar school gaat.

Daarnaast geeft het een leuk inkijkje in hoe anderen hun kind opvoeden. Zo kan je zelf vast nadenken over wat je straks wel en niet wil overnemen. De perfecte opvoeding bestaat niet, maar het is wel leuk om er tijdens je verlof over te fantaseren.

5. The Good Place

The Good Place vertelt het verhaal van Eleanor, die na haar dood in de hemel komt. Het blijkt echter dat er een foutje is gemaakt. Eleanor is namelijk geen lieverdje en verdient haar plek daar helemaal niet. Ze is verwisseld met een naamgenoot, die wel een goed leven heeft geleid. Hoe redt ze zich hieruit?

Even geen zin in baby- en zwangerschapspraat? Deze serie kijkt makkelijk weg, maar heeft wel inhoud. Want tussen de grappen door ga je nadenken over goed en kwaad. Mooie lessen om straks aan je kind door te geven.

6. This Is Us

Tegen het einde van je zwangerschap gaan je hormonen alle kanten op. Een goed potje huilen kan dan erg opluchten. This Is Us staat garant voor tranen. De serie volgt Jack en Rebecca, die op het punt staan om een drieling ter wereld te brengen.

Alle aspecten van het gezinsleven komen aan bod. Onvoorwaardelijke liefde en gezelligheid, maar ook verlies en spanningen. Ben je in de stemming voor dramatische wendingen? Dan is dit de serie voor tijdens je zwangerschapsverlof.

7. Life In Pieces

Ieder gezin is anders, dat laat Life In Pieces duidelijk zien. De serie volgt de drie kinderen van John en Joan Short. Zij hebben elk op hun eigen manier een gezin gesticht. Regelmatig komt de hele familie bij elkaar, wat grappige situaties en misverstanden oplevert.

Life In Pieces is een luchtige comedy, zonder al te veel diepgang. Perfect voor die dagen tijdens je verlof dat je weinig zin hebt in nadenken. Ondertussen zie je dat er verschillende manieren zijn om een gezin te vormen. Weet je al hoe jij het straks gaat doen?

8. Single parents

Een groep alleenstaande ouders spant samen om single vader Will aan een vrouw te helpen. Gaandeweg leert Will dat je identiteit om meer kan draaien dan alleen je kinderen. Allerlei worstelingen van het ouderschap komen aan bod, op een humoristische manier.

Nu het moment aanbreekt dat je kindje bijna arriveert, kan je het een beetje benauwd krijgen. Het kan dan helpen om te zien dat niemand de wijsheid in pacht heeft. Vrijwel alle ouders hebben het soms moeilijk, maar uiteindelijk komt het altijd goed. Jij kan dit!

9. Yummy Mummies

Ben je moe en wil je een lekkere reality-serie aanzetten? Dan is Yummy Mummies de ideale keuze voor jou. In deze serie krijg je een kijkje in het leven van de rijkste zwangeren ter wereld. Zij krijgen geen boeketje bloemen van hun partner, maar een boeket bankbiljetten.

Bij deze serie kan je heerlijk dagdromen over wat jij zou doen met zoveel geld. Om vervolgens te bedenken: geld maakt niet gelukkig. Die kleine baby in jouw buik, dat is pas geluk. En wie weet, misschien wil jouw partner volgende keer ook wel een mooi boeketje voor jou samenstellen.

10. Dead To Me

Dead To Me is een korte serie om je even helemaal in te verliezen. Het verhaal volgt twee vrouwen die elkaar ontmoeten bij een bijeenkomst voor rouwverwerking. Ze worden vriendinnen en besluiten elkaar te helpen. De serie stapelt plottwist op plottwist en weet je voortdurend te boeien.

Met deze serie kan je je emoties de vrije loop laten. Van humor tot verdriet en boosheid, alles komt voorbij. Fijn, met die emotionele rollercoaster die je doormaakt tijdens je zwangerschap. Heb je een partner, dan ga je die extra waarderen. Mooi meegenomen, zo vlak voor de grootste gebeurtenis van jullie leven.

11. Babies

Je kindje in je buik heeft het druk met groeien en zich ontwikkelen. Maar als je baby geboren is, gaat die ontwikkeling in een duizelingwekkend tempo verder. De Netflix-serie Babies brengt dit mooi in beeld.

In deze documentaire volg je het eerste jaar van vijftien baby’s. Je ziet niet alleen wat de komst van een baby met het gezin doet, maar ontdekt ook allerlei wetenschappelijke informatie. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan oxytocine en hoe vaders dit knuffelhormoon ook aanmaken. Ook ontdek je waarom je brein verandert en hoe je baby taal leert. Een must-see voor iedere (aanstaande) ouder.

Veel kijkplezier!