Zwangere vrouw vergelijkt zichzelf met dieren en andere dingen

Als je zwanger bent, verandert je lichaam in een snel tempo. Plotseling lig je als een walvis in bed en loop je als een pinguïn door de supermarkt. Hoe kijken jullie naar je veranderende lichaam? In dit artikel tien hilarische reacties van moeders in spe.

De veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap

Zodra een bevruchte eicel zich in je baarmoeder innestelt, verandert er van alles in je lichaam. Je hormoonhuishouding gaat bijvoorbeeld op de schop. Dit zorgt voor een heleboel veranderingen en kwaaltjes, van zwangerschapsdementie tot stemmingswisselingen. Schiet jij af en toe ineens flink uit je slof? Niet jouw schuld! Je hormonen zijn de boosdoeners.

Door de groei van je kindje neemt je buikomvang steeds meer toe. Misschien kan je niet wachten tot je toe bent aan zwangerschapskleding en paradeer je trots rond met je buik. Ook is het mogelijk dat je er vooral ongemakken door ervaart. Van striae tot rugpijn: kwaaltjes horen er helaas ook bij. Gelukkig ben je die ongemakken waarschijnlijk snel vergeten zodra de bevalling achter de rug is.

TIP: Meld je aan voor onze zwangerschapskalender en ontdek hoe je lichaam van week tot week verandert.

Zo zien jullie jezelf tijdens je zwangerschap

Ook aan de gebruikers van ons forum gaan deze veranderingen niet onopgemerkt voorbij. Waar de één zichzelf met de harige Chewbacca vergelijkt, ziet de ander zichzelf meer als een schildpad die op zijn rug ligt. Herken jij jezelf in deze tien reacties?

Meepraten over dit onderwerp?

Praat mee op het forum en laat weten hoe jij jezelf ziet >>

1. Van Quasimodo tot Moeder de Gans en Michael Jackson – Applepie

Ik ben zwanger en heb een hernia. Al maanden roep ik dat ik Quasimodo ben. Door m’n gewaggel zegt mijn stiefmoeder tegen mij dat ik op Moeder de Gans lijk. Ook stoot ik door dat waggelen steeds tegen de douchekraan tijdens het douchen, dus dan wordt het water opeens heet of koud. De gilletjes die ik dan slaak zijn net de gilletjes van Michael Jackson.

2. Zebra of tijger? – Elientjex

Ik heb heel erg last van striemen op mijn buik. Elke keer als ik in die spiegel kijk, voel ik me net een zebra. Maar er werd mij laatst verteld dat je dan moet denken dat je een tijger bent, want die verdient zijn strepen. Dat vond ik wel een leuk positief dingetje!

3. Een overbevolkte koe – Tweeling Mels

Ik had laatst echt even een flinke dip en zei tegen m’n man: ‘Ik voel me net een overbevolkte koe met uiers die op knappen staan.’ Hij moest er stiekem wel om lachen, maar hield zich in omdat ik dat toen echt niet kon hebben… Gelukkig kan ik er nu wel om lachen, maar dat overbevolkte gevoel blijft wel met een tweeling die de hele dag door druk aan het schoppen en duwen is.

4. Luchtballon – Primo

‘Mijn buik lijkt wel op een luchtballon, ik wou dat ik er in prikken kon.’ Dit liedje zit regelmatig in mijn hoofd!

5. Vergeetachtige Dory – Bloempje2020

Waar ik tijdens mijn zwangerschap het meeste last van heb, is mijn geheugen. Dat laat me regelmatig in de steek. Regelmatig moet ik iets omschrijven, omdat ik het woord dan niet meer weet. Zo zei ik gisteren: ‘Ja, maar dan staat de naam op de verjaardagskaart door uuuuhm, dat groene dier!’ Dat was een krokodil… Dus ik voel me regelmatig als Dory!

Zwangere vrouw denkt na over hoe ze zichzelf ziet

6. Luiaard – Molly-J

Ik voel me vaak een gigantische luiaard. Ik lig uren uit te rusten na mijn werk omdat ik zo moe ben, en heb nergens meer puf voor. En ik ben pas 13 weken! Hopelijk heb ik straks weer iets meer energie.

7. Werner de walvis – Mybaby30

Ik heb (gelukkig) weinig last van hormonen en gekke acties, op één keer na. Toen zat ik voor de spiegel poedeltje naakt compleet ontroostbaar te zijn, omdat ik leek op Werner de walvis…

8. Mevrouw Helderder – MCvB

Normaal ben ik een enorme sloddervos, maar ineens komt de mevrouw Helderder (Pluk van de Petteflet) in mij naar boven. Ik ben pas 20 weken zwanger, dus dat wordt nog wat!

9. Een heks met een watermeloen – JovL1988

Laatst had ik net mijn haar gewassen en een handdoek om mijn hoofd geknoopt. Ik was even een plantje in de achtertuin aan het zetten. De handdoek viel bijna van mijn hoofd, dus die legde ik even aan de kant.

Toen ik weer binnenkwam, keek mijn man me verbaasd aan. Hij zei: ‘Ben je van je bezem gevallen?’ Ik keek in de spiegel en leek echt een heks uit een sprookje. Alleen dan een variant die een watermeloen heeft ingeslikt en waggelt. Zo’n heks zou meteen van haar bezem vallen!

10. Een complete fruitschaal – Meez

In tijdschriften hebben ze het weleens over een appel- of een peerfiguur. Als ik daaraan denk, voel ik me net een fruitschaal met twee sinaasappels. En met een galiameloen die de ambitie heeft om een watermeloen te worden.

Bron foto’s: Hello Pinecone