Gezond ontbijt met overnight oats

Dit ontbijt maak je de avond van tevoren klaar. Makkelijk, maar ook voedzaam en gezond. Het geeft je een mooie mix van foliumzuur, kalium, vitamine C, calcium, eiwitten en goede vetten. Een goede start van je dag, dus!

Hierom is dit zo’n gezond ontbijt

Wil je je dag een gezonde start geven? Dan zijn deze overnight oats een perfect ontbijt. Je maakt het de avond van tevoren al klaar en hoeft dus ‘s ochtends niet in de keuken te staan. Dat betekent dat je lekker wat langer in bed kan blijven liggen.

De havermout geeft je niet alleen energie, maar er zit ook foliumzuur in. En wist je dat banaan extra gezond is als je zwanger bent? Hierin zit veel kalium, een stofje dat je bloeddruk en vochtbalans regelt. De koolhydraten in banaan helpen tegen vermoeidheid. Zo begin je met meer energie aan je dag.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Ongeveer 100 gram havermout
  • 1 tot 2 eetlepels 100% pindakaas
  • Handje ongezouten notenmix
  • Genoeg melk om je oats helemaal onder te dompelen (ong. 350 ml)
  • Handjevol blauwe bessen (vers of ontdooid uit de vriezer)
  • Als extra: een banaan, in plakjes

Zo maak je het

  1. Doe de havermout, noten en pindakaas in een afsluitbare schaal of bak. Voeg de melk toe en roer het door elkaar.
  2. Roer dan de blauwe bessen erdoor. Sluit de bak af met een deksel en laat de oats een nacht in de koelkast staan.
  3. De volgende ochtend verdeel je de oats over twee schaaltjes. Snijd de banaan in plakjes en leg deze bovenop de oats. Genieten maar!

Meer gezonde ontbijtrecepten

Kan je meer inspiratie gebruiken voor gezonde ontbijtjes? Bekijk deze recepten dan ook eens: