Archie

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Archie
  • Geboortekaartjes met de naam Archie
  • Geboortekaartjes met de naam Archie
  • Geboortekaartjes met de naam Archie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Archie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Archie

30%
52%
29%
28%
9%
26%

Welke kenmerken vind je bij Archie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Archie

Archie is een jongensnaam die is ontstaan als afkorting van Archibald. De naam is afgeleid van het Germaanse ‘ercan’, dat ‘oprecht’ betekent. Dit woord is op zijn beurt een afgeleide van het Griekse ‘archos’, dat ‘Meester’ betekent. De naam kwam via de Vikingen in Schotland terecht, en vervolgens werd hij ook in Engeland en de Verenigde Staten populair.

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle noemden hun eerst zoontje Archie Harrison. Hij werd geboren op 6 mei 2019.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Archie

In Nederland komt de naam Archie nog niet zo vaak voor. Er zijn slechts 10 jongens en mannen die deze naam als eerste voornaam kregen. Ongeveer 15 dragen de jongensnaam als volgnaam. Archie is vooral bekend bij Nederlanders met een Amerikaanse of Surinaamse achtergrond. Wellicht dat daar met de geboorte van het zoontje van prins Harry verandering in komt.

Wetenswaardigheden Archie

De ‘Archie comics’ zijn een stripboekenserie die aan de basis ligt van verschillende populaire televisieseries. Voorbeelden zijn Riverdale en The Chilling Adventures of Sabrina. Ook de jaren ’90-serie Sabrina the Teenage Witch was gebaseerd op deze stripboeken.

Bekijk ook deze namen

Pepijn, Zayn, Mason, Boris, Ezra, Moos, Melle, Elias, Thijs, Ruben