Bob

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Bob
  • Geboortekaartjes met de naam Bob
  • Geboortekaartjes met de naam Bob
  • Geboortekaartjes met de naam Bob
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Bob?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Bob

30%
64%
23%
22%
16%
27%

Welke kenmerken vind je bij Bob passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Bob

Bob is een jongensnaam die een verkorting is van Robert, waarschijnlijk ontstaan vanuit de kindertaal. Robert betekent ‘schitterend door roem’. Het is een Germaanse naam die bestaat uit de stammen ‘rod’, ‘roem’, en ‘bert’ of ‘brecht’, wat ‘glanzend, stralend, schitterend’ betekent.

Via de Normandiërs kwam de naam terecht in Engeland, waarvandaan hij weer terugkeerde naar het vasteland om daar opnieuw populair te worden.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Bob

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Bob als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Bob per jaar gegeven is

Ongeveer 10.500 mannen heten Bob, meestal dragen ze die naam als eerste naam. Rond 1920 kwam deze naam in gebruik en hij werd steeds populairder. Vooral tussen 1990 en 2000 werden veel jongens Bob genoemd. De naam Robert is trouwens nog veel populairder, deze wordt door bijna 91.000 mannen gedragen.

Behalve Bob is ook de verkorting Bobby bekend, er zijn bijna 1.400 mannen met deze naam. In 1981 en 1982 werden er relatief veel Bobby’s geboren, tegenwoordig wordt de naam bijna niet gegeven. De variant Bobbie wordt aan zowel jongens als meisjes gegeven. Er zijn ongeveer 500 meisjes en bijna 300 jongens met deze naam.

Wetenswaardigheden Bob

Bob Dylan (1941) is een bekende popmuzikant. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste songwriters van Amerika. Hij vernieuwde de popmuziek door onder andere meervoudig te interpreteren teksten te introduceren en met zijn muziek politiek-sociaal commentaar te geven (hij was onder andere een tijd lang actief voor de burgerrechtenbeweging).

Namen die lijken op Bob

Bobbie, Bobby

Bekijk ook deze namen

Boaz, Morris, Elias, Jens, Otis, Aiden, Tobias, Jace, Thomas, Owen