Dolores

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Dolores
  • Geboortekaartjes met de naam Dolores
  • Geboortekaartjes met de naam Dolores
  • Geboortekaartjes met de naam Dolores
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Dolores?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Dolores

42%
23%
40%
12%
44%
38%

Welke kenmerken vind je bij Dolores passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Dolores

Dolores is een Spaanse meisjesnaam. De naam is werd gebruikt als variatie op de naam Maria, die ook wel Maria de los delores wordt genoemd in Spanje. Dit betekent ‘Maria der smarten’, oftewel ‘Moeder der smarten’.

De naam Dolores kwam in de 19e eeuw in Engelstalige landen in gebruik.

Aantallen en varianten Dolores

De meisjesnaam Dolores is in Nederland niet erg populair. De naam komt nog geen 1.000 keer voor, waarvan de meestal als volgnaam.

De verkorte variant Lola is echter een wat geliefder. Deze naam wordt vanaf de jaren ’90 gebruikt in Nederland, en is sindsdien in populariteit gestegen. Er zijn bijna 3.000 meisjes en vrouwen die deze naam dragen. Lola is wereldwijd een populaire naam. In Frankrijk staat de naam in de top 10 van meest populaire meisjesnamen. Ook in andere Europese landen komt de naam regelmatig in de top 50 voor.

Een andere variant is Lolita. Deze naam komt echter nog geen 150 keer voor.

Wetenswaardigheden Dolores

Dolores O’Riordan

Dolores O’Riordan was de leadzangeres van de bank The Cranberries. Ze scoorden diverse hits, waarvan Zombie de bekendste is. In 2018 overleed Dolores onverwacht op 46-jarige leeftijd.

Lola Brood

Lola Brood is de dochter van Herman Brood. Ze is bekend als presentatrice, modeontwerper en kunstenaar. In 2011 maakte ze samen met Art Rooijakkers het programma Lola zoekt Brood. Daarin ging ze op zoek naar mensen en plekken die belangrijk waren voor haar vader.

Lola

Lola is een populaire naam onder celebrities. Zo noemden onder andere Charlie Sheen, Annie Lennox en Chris Rock hun dochter Lola.

Namen die lijken op Dolores

Lolita, Lola

Bekijk ook deze namen

Fien, Ella, Lizzy, Ivy, Sofie, Jasmijn, Elena, Nina, Liva, Hannah