Drystan

Drystan is afgeleid van Tristan

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Drystan
  • Geboortekaartjes met de naam Drystan
  • Geboortekaartjes met de naam Drystan
  • Geboortekaartjes met de naam Drystan
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Drystan?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Drystan

 0%
36%
9%
45%
27%
9%

Welke kenmerken vind je bij Drystan passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Drystan

Drystan is afgeleid van Tristan. Tristan is afkomstig uit de Keltische sage van Tristan en Isolde. De naam is waarschijnlijk ontstaan uit het Keltische Drystan of een soortgelijke naam.

De vermoedelijke betekenis van deze naam is ‘tumult, oproer’. Later werd de naam ook wel verbonden aan het Franse woord ‘triste’ dat ‘triest, droef’ betekent.

Tristan kwam al in de veertiende eeuw in de Zuidelijke Nederlanden voor, pas in de zeventiende eeuw werd de naam ook in het noorden gebruikt.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Drystan

Drystan is afgeleid van Tristan. Tristan is jarenlang nauwelijks in beeld geweest, maar na 1970 veranderde dat. De naam begon vaker gebruikt te worden en is vooral het laatste decennium populair geworden. In totaal komt hij nu 5.000 keer voor, vaak als eerste naam.

Wetenswaardigheden Drystan

Drystan is afgeleid van Tristan. Tristan en Isolde vertelt over de tragische liefde tussen de ridder Tristan en prinses Isolde. Deze liefde, veroorzaakt door een liefdesdrank, is echter onmogelijk, omdat Tristan Isolde op dat moment begeleidt naar koning Mark van Cornwall, die met haar zal trouwen.

Als hun liefde wordt ontdekt, ontstaat er een gevecht waarbij Tristan zwaargewond raakt. Tristan wordt overgebracht naar Bretagne, waar hij vandaan komt, maar Isolde reist hem achterna. Tristan sterft in de armen van zijn geliefde.

Isolde werd op haar beurt achtervolgd door koning Mark, die bij aankomst meteen het kasteel binnenstormt. Isolde zakt levenloos ineen en hoort nooit meer dat Mark gekomen was om vergeving te schenken, aangezien hij inmiddels op de hoogte was van de liefdesdrank.

Het concept van twee geliefden die in de dood verenigd worden, is een bekend en veelgebruikt thema in verhalen.

Bekijk ook deze namen

David, Benjamin, Pim, Cas, Julian, Tim, Joep, Zayn, Max, Mohammed