Elynn

Elynn is afgeleid van Elin

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Elynn
  • Geboortekaartjes met de naam Elynn
  • Geboortekaartjes met de naam Elynn
  • Geboortekaartjes met de naam Elynn
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Elynn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Elynn

75%
42%
18%
31%
18%
10%

Welke kenmerken vind je bij Elynn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Elynn

Elynn is afgeleid van Elin. Elin is een meisjesnaam die is afgeleid van Eline. Er zijn verschillende verklaringen voor de herkomst van deze naam. Mogelijk is het een uitbreiding van een naam als Ele of Elia.

Ele is een verkorting van namen die met ‘adel’ beginnen, een Germaans woord dat ook ‘adel’ betekent. Elia komt uit het Hebreeuws en betekent ‘Jahweh is (mijn) God’.

Ook kan het een variant zijn op Eli of Elisabeth. Eli is Hebreeuws voor ‘hoogte, verhevenheid’. Elisabeth betekent ‘God is mijn eed’.

Eline kan ook een vervorming zijn van Helena. Deze Griekse naam betekent ‘de stralende, de schitterende’.

Verder is Elin een Scandinavische naam, die vooral in Zweden vaak voorkomt.

Aantallen en varianten Elynn

Elin is in Nederland nog niet zo lang bekend. Rond de 4.000 meisjes heten zo. Pas vanaf 2000 neemt de naam toe in populariteit. Tussen 2004 en 2012 vertienvoudigde het aantal meisjes met de naam Elin. Daarna werd de naam weer iets minder populair. Toch staat de naam nog in de top-30 van populairste meisjesnamen.

De naam Elin doet het ook goed in Scandinavië. In IJsland, Noorwegen en Zweden staat hij in de top 50 van populairste namen. Ook in Zwitserland krijgen steeds meer meisjes deze naam. Elin wordt ook wel geschreven als Elynn. Slechts 290 meisjes heten zo.

Elin is afgeleid van Eline. De afgelopen twintig jaar is de naam Eline erg populair geworden. Inmiddels komt hij meer dan 16.000 keer voor. De naam wordt vooral gegeven als eerste naam.

Minder gebruikelijk is de variant Elina. Deze naam komt ongeveer 1.000 keer voor. Ook Elina wordt de laatste jaren wat vaker gebruikt.

Wetenswaardigheden Elynn

De co-assistent

Elin Dekkers is het hoofdpersonage uit het boek en de gelijknamige tv-serie De Co-assistent. Dit verhaal gaat over aankomend arts Elin. Ze werkt als co-assistent en krijgt te maken met allerlei aspecten van het werk in het ziekenhuis. Elin wordt gespeeld door Hanna Verboom.

Ex-vrouw Tiger Woods

Elin Nordegren is de ex-vrouw van de wereldberoemde golfer Tiger Woods. Mogelijk heeft de sterke toename in populariteit van de naam Elin tussen 2009 en 2010 met haar te maken. In 2009 was er veel media-aandacht rond het koppel, omdat Tiger Woods toegaf een seksverslaving te hebben en zijn vrouw Elin meerdere malen te hebben bedrogen.

Bekijk ook deze namen

Milou, Lisa, Lina, Eva, Liv, Naomi, Vera, Sofia, Lotte, Jasmijn