Ghislain

Ghislain is afgeleid van Gisela

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ghislain
  • Geboortekaartjes met de naam Ghislain
  • Geboortekaartjes met de naam Ghislain
  • Geboortekaartjes met de naam Ghislain
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ghislain?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ghislain

14%
38%
38%
10%
38%
43%

Welke kenmerken vind je bij Ghislain passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ghislain

Ghislain is afgeleid van Gisela. Gisela is een meisjesnaam die afgeleid is van Germaanse namen met ‘gisil’, ‘pijl’, of ‘gisel’, ‘kind van voorname ouders’.

Al vroeg in de middeleeuwen waren er koninginnen en andere aanzienlijke vrouwen die deze naam vroegen. Dankzij de roman Reichsgräfin Gisela van E. Marlitt uit 1869 en het Franse ballet Giselle van C.A. Adam uit 1841 werd de naam opnieuw populair.

Ook afgeleid van gisil of gisel is Gislenus, een naam die vooral in Zeeland en Brabant voorkwam. De naam kwam vanaf de zestiende eeuw in Nederland in gebruik.

Aantallen en varianten Ghislain

Ghislain is afgeleid van Gisela. Tegenwoordig zijn er bijna 2.000 vrouwen met de naam Gisela. Deze naam wordt vooral als eerste naam gegeven. De meeste Gisela’s werden rond 1970 geboren.

Giselle is juist de laatste jaren populairder geworden, vanaf ongeveer 1960. Toch wordt de naam nog niet zo heel veel gebruikt, hij komt ruim 400 keer voor.

Varianten van Gislenus zijn Ghislaine en Ghislain. Ghislaine is een naam die door bijna 2000 vrouwen gedragen wordt. Ghislain wordt minder vaak gebruikt, er zijn nog geen 500 mannen met deze naam.

Wetenswaardigheden Ghislain

Ghislain is afgeleid van Gisela. Het ballet Giselle beschrijft het tragische verhaal van het boerenmeisje Giselle, die verliefd wordt op de adellijke Albrecht. Hij doet zich voor als een dorpsjongen en verleidt Giselle, terwijl hij eigenlijk al verloofd is met de dochter van een hertog. Hilarion, die op zijn beurt verliefd is op Giselle, komt achter de ware identiteit van Albrecht en onthult die op het oogstfeest.

Giselles hart breekt en ze overlijdt. Na de begrafenis van Giselle komen de Willi’s – geesten van bedrogen vrouwen – tevoorschijn en dwingen Hilarion, die Giselles graf komt bezoeken, te dansen tot hij dood neervalt. Dat proberen ze ook bij Albrecht, maar Giselles liefde zorgt ervoor dat ze daar op het nippertje niet in slagen.

Namen die lijken op Ghislain

Giselle, Gislenus, Ghislaine

Bekijk ook deze namen

Gijs, Fedde, Tom, Ezra, Luuk, Owen, Lucas, Lenn, Vince, Oscar