Giovannina

Giovannina is afgeleid van Nina

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Giovannina
  • Geboortekaartjes met de naam Giovannina
  • Geboortekaartjes met de naam Giovannina
  • Geboortekaartjes met de naam Giovannina
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Giovannina?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Giovannina

27%
45%
45%
27%
64%
45%

Welke kenmerken vind je bij Giovannina passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Giovannina

Giovannina is afgeleid van Nina. Nina is een meisjesnaam die is ontstaan in de kindertaal, en die in verschillende talen voorkomt. In het Frans en Russisch is het bijvoorbeeld een vleivorm van Anna, wat ‘lieflijke, begenadigde, genade’ betekent.

In het Zweeds komt Nina voor als verkorting van Karolina, wat ‘vrije, niet adellijke man’ al betekenis heeft. In het Italiaans kan Nina eveneens van Anna afstammen, maar ook van bijvoorbeeld Giovannina. Dat betekent ‘God is genadig’. Verder is Nina mogelijk een verkorting van Antonina, wat ‘de onschatbare’ betekent.

De schrijfwijze Niña is de vrouwelijke vorm van het Spaanse woord niño. Dit betekend ‘kind’ of ‘kleine jongen’. De variant met een a op het eind betekent dus ‘klein meisje’.

Aantallen en varianten Giovannina

Giovannina is afgeleid van Nina. Nina is een populaire meisjesnaam. Hij komt in Nederland zo’n 16.000 keer voor, waarvan ruim 13.000 keer als eerste naam. Vanaf ongeveer 1950 werd de naam af en toe als doopnaam gegeven.

Rond 1980 is een stijgende lijn in populariteit zichtbaar. Eind jaren negentig werd de babynaam pas echt populair. In 1998, 1999 en 2003 werden bijvoorbeeld bijna 600 meisjes Nina genoemd.

Ook internationaal is Nina een vaak gebruikte naam. In landen als Frankrijk, Zwitserland en Kroatië staat de naam in de top 30 met populairste babynamen.

Wetenswaardigheden Giovannina

Godin

Giovannina is afgeleid van Nina. In het oude Mesopotamië (grofweg het huidige Syrië en Irak) was Nina een godin. Ze kon de toekomst voorspellen en dromen verklaren. Ze werd afgebeeld als een slang. De godin Nina heette ook wel Nammu.

The Vampire Diaries

Nina Dobrev is een Canadese actrice van Bulgaarse afkomst. Ze is vooral bekend van haar rol als Elena in The Vampire Diaries. Daarnaast speelde ze in bekende films als The Perks of Being a Wallflower en Flatliners.

Ed Sheeran

Nina is een nummer van Ed Sheeran. Het staat op het album Multiply uit 2014. Het lied gaat over een oude liefde. De zanger blikt terug op zijn jeugdliefde Nina en vraagt haar te vertrekken, zodat hij verder kan met zijn leven.

Namen die lijken op Giovannina

Antonina

Bekijk ook deze namen

Lize, Maria, Kiki, Vera, Liva, Noor, Mia, Sophia, Benthe, Fay