Indy

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Indy
  • Geboortekaartjes met de naam Indy
  • Geboortekaartjes met de naam Indy
  • Geboortekaartjes met de naam Indy
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Indy?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Indy

69%
59%
10%
38%
23%
22%

Welke kenmerken vind je bij Indy passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Indy

Indy is een afkorting van de Engelse naam Indiana. Dit betekent ‘land van de Indianen’. De naam is vooral bekend geworden vanwege de filmserie over Indiana Jones. Deze held wordt liefkozend Indy genoemd. Eigenlijk is Indy dus een jongensnaam. In Nederland is hij echter veel populairder als meisjesnaam.

De naam Indy kan ook zijn afgeleid van het Engelse woord ‘independent’. Dit betekent ‘onafhankelijk. Daarnaast kan het een verwijzing zijn naar het land India.

Aantallen en varianten Indy

De naam Indy wordt zowel aan meisjes als jongens gegeven. Als meisjesnaam is hij wel een stuk populairder. Er zijn in Nederland ruim 5.000 meisjes en vrouwen met deze naam. Bijna 700 mannen en jongens heten Indy.

Vanaf 2000 neemt het gebruik van de meisjesnaam enorm toe. In 2000 werden nog 73 meisjes Indy genoemd, in 2001 waren dat er 346. Waar die plotselinge stijging in populariteit precies vandaan komt is niet duidelijk, maar hij hield ongeveer tien jaar aan. Daarna nam het gebruik weer iets af.

Indy staat in 2017 op een gedeelde 122e plaats in de lijst met populairste meisjesnamen. In dat jaar werden er 120 meisjes geboren die deze naam kregen. De andere nummer 122 is Chloé.

Wetenswaardigheden Indy

De Indy 500

De Indy 500 is een van de grootste autoraces ter wereld. Ieder jaar wordt deze race op de zondag voor de feestdag Memorial Day gereden. De Nederlandse coureur Arie Luyendyk is de snelste Indy 500-winnaar ooit. Door een verandering in de regels zal hij dat waarschijnlijk ook altijd blijven.

Skateboard-truc

Een indy is een truc die op een skateboard of snowboard kan worden uitgevoerd. Bij deze truc spring je met board en al in de lucht, waarbij je de voorkant van het board met je achterste hand vastpakt. Soms wordt dit gecombineerd met een draai of een salto.

Bekijk ook deze namen

Fien, Naomi, Elin, Sophia, Evi, Nova, Maeve, Emma, Iris, Noor