Liv

Liv betekent 'beschermer'

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Liv
  • Geboortekaartjes met de naam Liv
  • Geboortekaartjes met de naam Liv
  • Geboortekaartjes met de naam Liv
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Liv?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Liv

73%
58%
7%
41%
7%
19%

Welke kenmerken vind je bij Liv passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Liv

Liv is een Noorse meisjesnaam. Het is afgeleid van het Oudnoorse woord ‘hlíf’. Dat betekent ‘beschermer’. Daarnaast is ‘liv’ het moderne Zweedse woord voor ‘leven’.

In het Engels wordt Liv ook wel als afkorting van Olivia gebruikt. Dit komt van het Latijnse woord ‘olivarius’ dat ‘olijfboom’ of ‘olijfboomplanter’ betekent. De olijftak is het symbool van de vrede. Ook de olijfboom symboliseert periodes van rust en vrede.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Liv

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Liv als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Liv per jaar gegeven is

Liv is een populaire meisjesnaam die pas vanaf 2000 gebruikt wordt. In korte tijd is de naam erg populair is geworden en wordt steeds vaker gebruikt. In 2020 behaalde de naam voor het eerst de top 10 van populairste namen en werden 508 meisjes Liv genoemd. De naam staat wel al een aantal jaar in de top 20 van meest populaire meisjesnamen. In totaal hebben rond de 6.000 meisjes en vrouwen in Nederland Liv als voornaam.

Liv komt vooral voor in Scandinavië. In Denemarken, Zweden en Noorwegen staat deze korte, stoere meisjesnaam steevast in de top 100. Ook in Frankrijk en de Verenigde Staten wordt de naam gebruikt. Hier is hij echter een stuk minder populair.

Wetenswaardigheden Liv

Kinderen van beroemdheden

Liv is onder beroemdheden een populaire babynaam. Actrice Julianne Moore, Model Bar Rafaeli en zanger Steven Tyler gaven allemaal deze naam aan hun dochtertje.

Liv Tyler

Liv Tyler is een actrice uit de Verenigde Staten. Ze is vooral bekend vanwege haar rol als Arwen in The Lord of the Rings. Liv is de dochter van Aerosmith-zanger Steven Tyler en topmodel Bebe Buell.

Liv en Maddie

Liv en Maddie is een sitcom die wordt uitgezonden door Disney Channel. De serie volgt de tweelingzussen Liv en Maddie. Ze zijn erg verschillend: Liv speelt in een eigen tv-serie en Maddie houdt vooral van sport. Hierdoor ontstaan regelmatig spanningen tussen de zusjes.

Namen die lijken op Liv

Live

Bekijk ook deze namen

Kate, Loïs, Roos, Noë, Evi, Rosie, Nina, Elena, Maud, Tessa