Kiki

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Kiki
  • Geboortekaartjes met de naam Kiki
  • Geboortekaartjes met de naam Kiki
  • Geboortekaartjes met de naam Kiki
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Kiki?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Kiki

70%
55%
12%
42%
12%
12%

Welke kenmerken vind je bij Kiki passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Kiki

Kiki is een vleivorm uit de kindertaal, gevormd uit Grietje. Deze naam is afgeleid van Margaretha. Deze naam stamt af van het Griekse woord voor ‘parel’, ‘margaritè’. Dit woord komt waarschijnlijk weer uit het Babylonisch, van ‘mâr galliti’ of ‘dochter van de zee, kind van het licht’.

Deze betekenissen houden verband met het geloof van de Perzen dat oesters in de nacht naar het wateroppervlak kwamen, om daar de maan te aanbidden. Ze openden hun schelpen en ontvingen een druppel dauw, die door de stralen van de maan veranderd werd in een parel.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Kiki

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Kiki als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Kiki per jaar gegeven is

Ruim 4.000 vrouwen en meisjes dragen de naam Kiki. Na 1970 begon de naam wat meer in beeld te komen en tot aan 2000 bleef het aantal meisjes dat deze naam kreeg, stijgen. In de jaren daarna stabiliseerde het.

De afgelopen tien jaar werden jaarlijks gemiddeld zo’n 150 kinderen Kiki genoemd. De naam wordt vooral als eerste naam gegeven.

Wetenswaardigheden Kiki

Kiki Bertens

Kiki Bertens is een Nederlandse tennisspeelster. Ze behaalde in 2016 de halve finale op Roland Garros. Ook neemt ze deel aan alle grandslamtoernooien en deed ze mee aan de Olympische Spelen. In mei 2018 stond Kiki 15e op de WTA-wereldranglijst.

Kiki, do you love me – Drake

In 2018 bracht de rapper Drake het nummer ‘In my feelings’ uit. Het nummer begint met de tekst ‘Kiki, do you love me’. Een Amerikaanse commedian maakte hier een dansje op, waarna de ‘Kiki challenge’ geboren was. Veel celebrities doen mee aan deze hype om naast een (rijdende!) auto het maffe dansje te doen.

Bekijk ook deze namen

Lize, Hailey, Lieke, Romy, Charlotte, Julie, Ivy, Anna, Fleur, Tessa