Liva

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Liva
  • Geboortekaartjes met de naam Liva
  • Geboortekaartjes met de naam Liva
  • Geboortekaartjes met de naam Liva
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Liva?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Liva

85%
31%
8%
29%
11%
12%

Welke kenmerken vind je bij Liva passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Liva

Liva is een meisjesnaam waarvan de precieze betekenis onduidelijk is. Mogelijk is het afgeleid van het Arabische woord ‘liwa’. Dat betekent ‘vlag, banier’.

Ook kan het een modernere spelling zijn van de Scandinavische naam Liv. Die naam is afgeleid van het Oudnoorse woord ‘hlíf’. Dat betekent ‘beschermer’. Daarnaast is ‘liv’ het moderne Zweedse woord voor ‘leven’.

In het Engels wordt Liv ook wel als afkorting van Olivia gebruikt. Dit komt van het Latijnse woord ‘olivarius’ dat ‘olijfboom’ of ‘olijfboomplanter’ betekent. De olijftak is het symbool van de vrede. Ook de olijfboom symboliseert periodes van rust en vrede.

Aantallen en varianten Liva

De naam Liva komt rond de 1.000 keer voor in Nederland. De meisjesnaam was al sinds 2000 in gebruik, maar werd toen nog niet zo vaak gekozen. Vanaf 2005 werd de naam iets populairder. De afgelopen jaren staat de naam in de top 100 met populairste meisjesnamen.

Wetenswaardigheden Liva

In de Oudnoorse mythologie is Lif of Liva één van de twee mensen die Ragnarok zal overleven. Dit is de Noorse naam voor de Dag des Oordeels, waarin de goden zullen sterven en de aarde vergaat. Liva en Lifthrasir verstoppen zich in de Boom des Levens. Na de strijd komen ze naar buiten en herbevolken ze de aarde.

Bekijk ook deze namen

Amira, Julie, Norah, Olivia, Jasmijn, Isabel, Romy, Fenna, Lauren, Amy