Mohamad

Mohamad is afgeleid van Mohammed

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Mohamad
  • Geboortekaartjes met de naam Mohamad
  • Geboortekaartjes met de naam Mohamad
  • Geboortekaartjes met de naam Mohamad
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Mohamad?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Mohamad

35%
30%
15%
 5%
20%
25%

Welke kenmerken vind je bij Mohamad passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Mohamad

Mohamad is afgeleid van Mohammed. Mohammed is een Arabische naam en betekent ‘prijzen’. De jongensnaam kent veel verschillende spellingen. De betekenis is afgeleid van het Arabische woord ‘hamid’, dat ‘prijzen’ betekent.

Mohammed was de naam van de profeet die het islamitische geloof begon. Hij werd bezocht door de aartsengel Djibrie, in de Bijbel bekend als Gabriël. Deze kwam in opdracht van Allah en openbaarde hem de Koran. Er wordt ook wel gezegd dat Mohammed wonderen kon verrichten uit naam van Allah.

In de islam wordt Mohammed gezien als de laatste profeet, die het woord van God aan de mensheid overbracht, en zo universele wetten maakte.

Aantallen en varianten Mohamad

Mohamad is afgeleid van Mohammed. De naam Mohammed komt in Nederland ongeveer 6.800 keer voor. De naam kent vele varianten, omdat hij vanuit het Arabisch is getranscribeerd.

Als je alle verschillende spellingen bij elkaar optelt, komt deze naam in Nederland ruim 22.700 keer voor. Wereldwijd is dat zelfs 15 miljoen keer. Daarmee is het de populairste jongensnaam ter wereld.

Veel islamitische landen hebben hun eigen spelling van deze naam. In Nederland komen niet alle spellingen voor die wereldwijd gebruikt worden. Desondanks zijn er genoeg varianten van Mohammed te vinden. Veruit de populairste hiervan is Mohamed. Die naam komt bijna 11.000 keer voor.

Een andere veelvoorkomende variant is Muhammed. Deze naam wordt gedragen door ruim 2.900 jongens en mannen. Muhammad is iets minder geliefd, deze spelling komt in Nederland ongeveer 500 keer voor.

De schrijfwijze Mohammad komt ook vaak voor, in Nederland ongeveer 1.100 keer. De varianten Muhammet, Muhamed en Mohamad zijn minder populair. Deze namen komen tussen de 50 en 500 keer voor.

Afgeleid van Mohammed zijn de namen Mehmet en Mehmed. Die eerste variant komt bijna 3.100 keer voor. De spelling met een D zie je minder vaak, deze komt slechts 70 keer voor.

Wetenswaardigheden Mohamad

Mohamad is afgeleid van Mohammed. De bekendste Mohammed is natuurlijk de profeet van het islamitische geloof. Naar hem zijn miljoenen mensen vernoemd. Een aantal van die naamdragers zijn zelf ook beroemd geworden.

Muhammad Ali

Muhammad Ali was een Amerikaanse bokser. Zijn oorspronkelijke naam was Cassius Clay, maar hij veranderde die nadat hij lid werd van een islamitische organisatie. Hij werd Olympisch kampioen en was jarenlang de onverslagen wereldkampioen. Muhammad Ali was één van de meest geliefde atleten ter wereld.

Mohamed Al-Fayed

Mohamed Al-Fayed is een Egyptische zakenman en miljonair, die bekend werd als eigenaar van het luxe Engelse warenhuis Harrods. Hij kreeg echter pas grote bekendheid nadat zijn zoon, Dodi Al-Fayed, samen met prinses Diana stierf in een auto-ongeluk in Parijs.

Bekijk ook deze namen

Sven, Noud, Jace, Job, Ryan, Roan, Mason, Ruben, Thomas, Tijn