Nathaniël

Nathaniël is afgeleid van Nathan

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Nathaniël
  • Geboortekaartjes met de naam Nathaniël
  • Geboortekaartjes met de naam Nathaniël
  • Geboortekaartjes met de naam Nathaniël
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Nathaniël?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Nathaniël

41%
45%
44%
17%
18%
25%

Welke kenmerken vind je bij Nathaniël passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Nathaniël

Nathaniël is afgeleid van Nathan. Nathan is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘Hij heeft gegeven, geschenk’. Met ‘Hij’ wordt God bedoeld.

Ook kan het een verkorting zijn van Jonathan of Nathaniël. Jonathan betekent net als Nathaniël ‘God heeft gegeven’.

Alle drie de namen komen voor in de Bijbel, Jonathan was de zoon van koning Saul, Nathan was een profeet in de tijd van koning David, Nathaniël was een van Jezus’ leerlingen.

Aantallen en varianten Nathaniël

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Nathaniël als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Nathaniël per jaar gegeven is

Nathaniël is afgeleid van Nathan. 5.000 mannen en jongens heten Nathan. Sinds ongeveer 1970, toen de naam maar heel af en toe voorkwam, is hij aan een opmars bezig. In 2010 werden ongeveer 300 jongens Nathan genoemd. Nathan wordt in ongeveer tweederde van de gevallen als eerste naam gegeven.

De naam wordt de laatste jaren ook weleens gespeld als Natan, maar komt in deze vorm nog maar 320 keer voor.

Nathaniël komt ruim 1.100 keer voor, Nathanael bijna 1.200 keer. Ook voor deze namen geldt dat ze de afgelopen veertig jaar steeds vaker voorkwamen.

De naam Jonathan komt ruim 12.000 keer voor in Nederland, net iets vaker als volgnaam dan als eerste voornaam. Deze naam is sinds de jaren ’60 in gebruik gekomen, waarna de populariteit ervan gestaag bleef stijgen.

Wetenswaardigheden Nathaniël

Nathan Filion

Nathaniël is afgeleid van Nathan. Nathan Filion is een Canadese acteur. Hij is vooral bekend geworden door zijn rol in de misdaadserie Castle. Daarnaast speelde hij in films als Saving Private Ryan en leende hij zijn stem aan Monster’s University.

Nathan Lane

Kinderen zullen de stem van Nathan Lane waarschijnlijk wel herkennen. Hij sprak voor The Lion King de stemmen van Timon en Pumbaa in. Daarnaast was hij te zien in films als Swing Vote en de Sneeuwwitje-verfilming Mirror, Mirror.

Nathan Vecht

Nathan Vecht is een Nederlandse cabaretier. Hij vormde enige jaren een duo met Ruben Nicolai. Sindsien is hij actief als toneelschrijver en schrijft hij sketches voor het satirische programma Koefnoen.

Modehuis Natan

Maison de Couture Paul Natan werd opgericht in 1930. Het modehuis, beter bekend als Natan, is vooral bekend vanwege ontwerpen voor de koninklijke families van Nederland, België, Luxemburg en Zweden.

Namen die lijken op Nathaniël

Natan, Nathanael, Jonathan

Bekijk ook deze namen

Nathan, Pim, Floris, Jax, Kai, Tobias, Jens, Liam, Owen, Alexander