Romy

Romy is afgeleid van Rosemarie

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Romy
  • Geboortekaartjes met de naam Romy
  • Geboortekaartjes met de naam Romy
  • Geboortekaartjes met de naam Romy
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Romy?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Romy

76%
49%
16%
31%
15%
17%

Welke kenmerken vind je bij Romy passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Romy

Romy is een Duitse variant op de naam Rosemarie. Er zijn twee verklaringen mogelijk voor de herkomst van Rosemarie. De naam kan een combinatie zijn van Rosa en Maria. Rosa betekent ‘roos’ of komt van een Germaanse naamstam met de betekenis ‘roem’. De betekenis van Maria is onzeker, mogelijk is dit ‘bitterheid’.

Rosemarie kan ook ontstaan zijn uit de plantnaam ‘rozemarijn’. De Latijnse naam hiervan is ‘rosmarinus’, dit betekent ‘dauw van de zee’.

Aantallen en varianten Romy

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Romy als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Romy per jaar gegeven is

Romy is een meisjesnaam die ongeveer 12.000 vrouwen en meisjes wordt gedragen. Hij kwam rond 1980 in gebruik en de populariteit ervan nam snel toe, tot het na 2000 weer afnam. De meeste Romy’s werden in 1999 geboren, in dat jaar kregen meer dan 900 meisjes deze naam.

Romy is afgeleid van de naam Rosemarie. Rosemarie komt ongeveer 1.500 keer voor en is sinds ongeveer 1920 in gebruik. Rond 1970 begon Rozemarijn vaker voor te komen, deze naam wordt in totaal ruim 2.000 keer gebruikt. Roosmarijn komt 1.300 keer voor, Rosemarijn ongeveer 600 keer.

Wetenswaardigheden Romy

Rosemarie Albach – Romy Schneider

De naam Romy is mogelijk bekend geworden door de actrice Romy Schneider. Oorspronkelijk heet zij Rosemarie Magdalena Albach. Romy werd wereldberoemd door haar vertolking van Sissi in verschillende Sissi-films. Na deze doorbraak is zij nooit meer van haar Sissi-imago afgekomen.

Romy Monteiro

Romy Monteiro is een Nederlandse zangeres en musicalactrice. Na haar deelname aan de talentenjach The Voice of Holland, speelde ze in diverse musicals. Daarnaast is Romy een succesvolle zangeres en presenteert ze diverse televisieprogramma’s.

Namen die lijken op Romy

Roosmarijn, Rosemarijn, Rozemarijn

Bekijk ook deze namen

Noë, Tessa, Loua, Vera, Elin, Lotte, Lisa, Isabella, Zoë, Fenna