Ruby

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ruby
  • Geboortekaartjes met de naam Ruby
  • Geboortekaartjes met de naam Ruby
  • Geboortekaartjes met de naam Ruby
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ruby?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ruby

45%
75%
7%
26%
11%
29%

Welke kenmerken vind je bij Ruby passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ruby

Ruby is de Engelse naam voor de edelsteen robijn. Deze steen dankt zijn naam aan het Latijnse woord ‘ruber’. Dat betekent ‘rood’, de kleur van de steen. Het is ook de geboortesteen van de maand juli.

De robijn was een erg geliefde steen in het Romeinse Rijk. Men geloofde dat de steen levenskracht bevatte en de kracht van het hart kon terugbrengen.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Ruby

De meisjesnaam Ruby komt in Nederland ruim 2.100 keer voor. De naam werd eind jaren ’30 bekend, maar was lange tijd niet erg populair. In de jaren ’70 was er een kleine opleving, die ook weer inzakte. Vanaf de jaren ’90 is de naam Ruby steeds vaker in gebruik genomen.

De Nederlandse naam voor de edelsteen, Robijn, wordt ook wel als voornaam voor meisjes gebruikt. Deze naam is een stuk unieker, met maximaal 10 naamdraagster per jaar. In totaal komt deze naam ongeveer 150 keer voor bij meisjes. Daarnaast zijn er ongeveer 100 jongens en mannen die Robijn heten.

Wetenswaardigheden Ruby

De Engelse band Kaiser Chiefs scoorde in 2007 een wereldhit met het nummer Ruby. Het is een liefdesliedje, over de onzekerheid die een verliefdheid met zich mee kan dragen. De zanger vraagt zich af of Ruby een relatie met hem zou willen. Hij is zo verliefd dat hij haar naam maar blijft herhalen.

Bekijk ook deze namen

Benthe, Elise, Amira, Roos, Maeve, Fenne, Lena, Iris, Maud, Olivia