Yade

Yade is afgeleid van Jade

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Yade
  • Geboortekaartjes met de naam Yade
  • Geboortekaartjes met de naam Yade
  • Geboortekaartjes met de naam Yade
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Yade?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Yade

57%
49%
9%
25%
25%
20%

Welke kenmerken vind je bij Yade passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Yade

Yade is afgeleid van Jade. Jade is een meisjesnaam, afgeleid van de edelsteen jade. De edelsteen komt voor in de kleuren groen, bruin, zwart en wit. De naam komt van het Spaanse ‘piedra de la ijada’. Dat betekent ‘steen van de flank’. Oorspronkelijk was Jade een unisexnaam, maar tegenwoordig wordt hij vooral aan meisjes gegeven.

In de Chinese cultuur is de jade heel belangrijk. Men gelooft dat de steen boze krachten kan weren. De jade wordt aan een rode draad op de huid gedragen. De kleur rood brengt volgens de Chinezen ook geluk, dus op deze manier wordt de bescherming versterkt. De Olympische medailles uit 2008 waren om deze reden ook voorzien van jade.

Aantallen en varianten Yade

Yade is afgeleid van Jade. De meisjesnaam Jade komt ruim 4.900 keer voor in Nederland, meestal als eerste voornaam. De naam kwam in de jaren ’70 in gebruik, toen Mick Jagger zijn dochter Jade noemde. In 2017 kregen 136 meisjes deze voornaam. Daarmee was hij even populair als Jaylinn.

De babynaam wordt ook wel gespeld als Yade. In deze variant komt de naam echter een stuk minder vaak voor: iets meer dan 306 meisjes en vrouwen dragen deze naam.

De naam Jade is vooral in Frankrijk erg geliefd. De naam staat daar al tien jaar lang in de top -5 van populairste meisjesnamen. In 2014 stond hij daar zelfs op nummer 1. Verder komt de naam vooral voor in Engelstalige landen.

Wetenswaardigheden Yade

Little Mix

Yade is afgeleid van Jade. Jade Thirlwall is een Engelse zangeres. Ze is onderdeel van de meidengroep Little Mix. Deze groep werd bekend nadat ze The X-Factor wonnen in 2011. De band had hits met nummers als Shoutout to my Ex en Touch.

Bratz-poppen

Jade is een van de vier originele Bratz-personages. De Bratz-poppen werden bekend door hun eigen animatieserie. Jade is dol op mode en heeft een eigen tijdschrift met fashiontips. Over de kleine poppetjes werden ook verschillende films gemaakt.

Jade West

Jade West is een personage in de populaire Nickelodeon-serie Victorious. Jade is de rivale van hoofdpersonage Tori. Ze is een goede zangeres en voelt zich bedreigd door het zangtalent van nieuwkomer Tori. Jade is herkenbaar aan haar donkere kledingstijl. De rol van Jade wordt gespeeld door Elizabeth Gillies.

Namen die lijken op Yade

Jaydi, Jada

Bekijk ook deze namen

Fenne, Nina, Elena, Ella, Nola, Nora, Rosie, Linde, Zoë, Noë