Community
Nesteldrang

Als je last van nesteldrang hebt, kan dat soms best op je zenuwen werken. Je wil alles schoonmaken en klaar hebben staan voor de komst van je baby. Deze oerkracht zorgt ervoor dat je omgeving veilig en geschikt is voor je kleine. Soms levert het ook grappige verhalen op. Dit zijn jullie ervaringen met nesteldrang.

Nesteldrang

Op je knieën de vloer schrobben met een tandenborstel of de babykleertjes voor de vijfde keer wassen… Nesteldrang is een opruim-, schoonmaak- en koopwoede die veel vrouwen in de tweede helft van hun zwangerschap ervaren. Ook mannen kunnen er last van hebben. Onderzoek laat zien dat nesteldrang een hoogtepunt bereikt in het derde trimester. En door die nesteldrang doe je soms de gekste dingen.

Benieuwd naar de leukste verhalen? Hieronder lees je 15 dingen die jullie deden door de nesteldrang.

1. Gootsteen verstopt

Alle keukenkastjes uitruimen, schoonmaken en herinrichten. Half klimmend op het aanrecht staan met 35 weken… En ik geef zwangerschapsdementie de schuld: ik gooide een pak paneermeel dat over datum was door de gootsteen. Hierdoor raakte deze compleet verstopt en mijn man mocht dit oplossen…
– mila30

2. Er tussenuit gepiept

Ik kreeg te horen dat ik ingeleid moest worden toen ik voor een check in het ziekenhuis was. Het was toen 16:00. Ik heb de artsen gesmeekt of ik nog even naar huis mocht om mijn vluchttas te controleren en nog wat schoon te maken. Ze gingen akkoord! Ik moest me om 19:00 melden en ik kwam helemaal zen binnen nu ik wist dat alles in orde was.
– xNiikitaaa

3. Huilend de was opvouwen

Ik bedacht me, met 37 weken, dat echt álle kleding uitgewassen moest worden. En dan bedoel ik echt letterlijk alles. Skikleding werd van de zolder gehaald, alle kasten uitgemest en alles moest schoon en gestreken zijn. Avond na avond met tranen in mijn ogen was opgevouwen, want ik háát wassen en vouwen. Maar ja, het moest toch echt af.
– Mels*

4. Plinten poetsen

Ik heb bij m’n eerste zwangerschap de plinten zitten poetsen met een tandenborstel.
– Marssie89

5. Nesteldrang made me do it

Met 38 weken besloot ik om de slaapkamer te schilderen. Het moest nu! Enige nadeel is dat ik de kleur nu een jaar later echt lelijk vind. Geen grote beslissingen nemen zo laat in de zwangerschap dus…
– mamavon

6. De wasmachine wassen

Ik ging de babykleertjes wassen. Maar wie zegt dat de wasmachine eigenlijk wel schoon is? Dus voordat ik de kleding in de machine durfde te gooien, heb ik de wasmachine eerst helemaal schoongemaakt.
– Kiwinasje

7. Witter dan wit

Bij mijn eerste kindje heb ik ’s ochtends vroeg, toen mijn ex nog lag te slapen, heel de huiskamer opnieuw wit geverfd. Ik vond dat er vlekken op de muur zaten…
– mommalientje

8. Boren tijdens de weeën

Ik had er zelf ook enorm last van, maar mijn vriend spant de kroon. Om 02:00 ‘s nachts braken mijn vliezen. Binnen een kwartier had ik heftige weeën en hij stond daar klaarwakker en aangekleed met zijn boormachine in de hand want “de deurkruk van de babykamer moet er nog op!” Toen heeft hij maar meteen alle deurkrukken in huis gedaan.
– Floor92

9. Rollen

Schoonmaken onder de koelkast en het gasfornuis. Voor het geval dat ik per ongeluk de baby laat vallen en hij eronder rolt?
-MamaMila

10. Perfect tegelpaadje

Toen ik 40 weken zwanger was, heb ik nog de tegels in de voor- en achtertuin gereinigd met een hogedrukspuit. Als de kraamvisite kwam, moesten ze natuurlijk wel over een mooi tegelpaadje kunnen lopen.
– Smickie

11. Perfectionisme van papa

Mijn partner, die ik gestrikt heb voor verf- en kluswerk, bleef het ledikantje en de commode maar overschilderen. Het was al goed, maar er moesten nog honderd lagen overheen. Hij is maanden bezig geweest met verflaag over verflaag. Het MOEST perfect. In mijn optiek was er geen imperfectie te bespeuren. Had hij ook maar zo’n scherp zicht tijdens het stofzuigen.
– Movicolon

12. Matchende luieremmer

Ik heb maandenlang gespeurd naar de perfecte luieremmer. En die daarna super trots aan iedereen geshowd. Want de kleur matcht perfect bij de muren van de babykamer… Met name mensen zonder kinderen zag ik vaak afdwalen tijdens mijn verhaal. En terecht.
– Suzanne987

13. Vergeet het geboortebord niet

Met bijna 41 weken de heg nog gesnoeid, want het moest wel recht en netjes zijn als het geboortebord in de tuin kwam te staan.
– juliguppie

14. Een schone zolder

Absurd dikke tranen omdat ik de zolder niet kon opruimen, want ik mocht in het derde trimester niet te veel tillen natuurlijk… Ik was zo ontroostbaar dat zelfs mijn man even niet wist wat hij moest doen. Die zolder is al drie jaar een bende en dat heeft me nog nooit geïnteresseerd. Het was ook niet zo dat we die ruimte nu nodig hadden, het sloeg helemaal nergens op.
– Bunny’90

15. 25 wasjes

Ik ging alle kleding per kleur apart wassen, zodat het niet in elkaar zou overlopen. En daarna alles strijken. Nu hoor ik je denken: drie wassen… zoveel werk is dat toch niet? Maar nee, zelfs donkergeel en oranje moesten apart. Dus we hebben het over zeker 25 wasjes. En dan priegelen met strijken. Sommige dingen heb ik vijf keer gestreken voor ik tevreden was. Uiteraard na de geboorte alles gewoon in één wasmachine gedaan en nooit weer gestreken!
– Boysmom90

Praat mee!
Wat deed jij door je nesteldrang? Geef je mening en praat mee over dit onderwerp >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app