geboortekaartjes jongens en meisjes

Geboortekaartjes zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt natuurlijk de standaard roze geboortekaartjes voor meisjes en blauwe kaartjes voor jongens, maar er zijn tegenwoordig ook nog andere variaties te bedenken. Welke kaart kies je? Ga je voor lief en schattig, grappig of juist voor stoer en trendy? Dit zijn de trends van dit moment op het gebied van geboortekaartjes voor jongens en meisjes.

Geboortekaartje jongen

Geboortekaartjes voor jongens zijn er in verschillende stijlen: van hip en trendy tot retro en vintage kaartjes. Kleuren die vaak terugkomen, zijn mintgroen, verschillende tinten blauw en grijs. Kaarten met een natuurlijke look, zoals kaarten van kraft, zijn ook erg populair.

Bij geboortekaartjes voor jongens kan je kiezen uit schattige illustraties, zoals autootjes, silhouetten en dieren. En wat dacht je van een kaart met een originele vorm, zoals een robot, vinylplaat of krijtbord? Zo valt het geboortekaartje extra op!

geboortekaartjes jongens meisjes wigwam
Een unieke kaart in de vorm van een wigwam met een indianenvosje

Onze favoriet: het ‘indianenthema’, met tipi-tentjes, veren en indianenvosjes. Vrolijk en stoer tegelijk!

Geboortekaartje meisje

Geboortekaartjes voor meisjes hebben overwegend zachte kleuren en lieve patroontjes. Voor elke stijl en smaak is er een kaartje. Daarbij hoef je natuurlijk niet per se voor roze te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan mintgroen, pastelkleuren of grijs.

Een mooie geboortekaart voor meisjes met goudfolie

Je kan daarnaast kiezen uit illustraties van dieren, geometrische patronen zoals diamanten en driehoekjes, en stoere letterkaarten.

geboortekaart jongens en meisjes letterkaart
Letterkaarten: schattig en stoer tegelijk!

Houd je júíst van alles dat roze is? Ook dan zijn er talloze opties! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een lichtroze kaart met roze accenten en bloemenkransen.
  • Een roze kaart met gouden details, zoals stippeltjes of een kroontje voor je mooie prinsesje.
  • Een vlaggenlijn van roze en kraft vlaggetjes.
  • Een witte kaart met een roze silhouet van een meisje. Lief en mooi in eenvoud.
  • Een roze wolk. Combineer het ontwerp met een mooie tekst en een roze envelop, en je hebt het perfecte geboortekaartje voor je kleine wonder gevonden!
Een geboortekaartje met kleine roze hartjes

Geboortekaartjes voor jongens én meisjes

Is het geslacht van je kindje nog een verrassing? Ben je in verwachting van een jongen én een meisje? Of ben je gewoon op zoek naar een neutrale geboortekaart? Er zijn gelukkig veel kaartjes die je voor zowel een jongetje als een meisje kan gebruiken.

geboortekaart jongens en meisjes uil
Een geboortekaartje dat je voor zowel een jongetje als een meisje kan gebruiken

Daarnaast is er nog de fotokaart, een altijd prachtige optie. Jouw kindje schittert immers op de voorkant!

Illustraties

Er zijn verschillende motiefjes die voor jongens en meisjes leuk zijn, zoals diertjes, voetafdrukken en wolkjes. Je kan ook in de online editor geboortekaartjes bewerken, door bijvoorbeeld motiefjes toe te voegen of te vervangen. Hiermee maak je het kaartje persoonlijk, uniek en helemaal naar jouw eigen smaak!

Kleuren

Pastelkleuren zijn voor zowel een jongen als een meisje trendy om door te voeren in je geboortekaartje. En wie zegt dat je geen blauw kan gebruiken voor een meisjeskaart, of roze voor een jongenskaart? Volg je gevoel en je eigen smaak, dan wordt het geboortekaartje altijd mooi!

TIP: heeft de baby in je buik al een grote broer en/of zus? Dan is het ook leuk om naast het geboortekaartje bijpassende bedankjes te bestellen. Hiermee hebben je kinderen gelijk een traktatie om vol trots uit te delen op de kinderopvang of school.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app