In samenwerking met logo Kaartje2go

Zodra je op zoek gaat naar een mooi geboortekaartje, ontdek je snel genoeg dat er allerlei verschillende vormen, kleuren en thema’s zijn. Welk kaartje jou uiteindelijk het meest aanspreekt, is natuurlijk persoonlijk. Voor wie nog inspiratie zoekt: dit worden de trends voor geboortekaartjes in 2022.

Geboortekaartjes trends 2022

Dit zijn de populairste geboortekaartjes trends van dit moment:

  • Astrologie
  • Babyspulletjes
  • Bloemenweide
  • Wildernis

Astrologie

Of het nu om het sterrenbeeld van je kindje gaat of om een prachtige kaart met sterren, astrologie en het heelal spreken direct tot de verbeelding. Met de geboortekaartjes met het thema astrologie heb je veel mogelijkheden. Zo zie je vaak een sterrenhemel met een donkerblauwe achtergrond, maar dat hoeft niet perse. Je ziet bij deze trend bijvoorbeeld ook vaak de kleuren wit en roze en een gouden versiering. Zo biedt deze trend voor iedereen mooie passende opties.

De geboortekaartjes zijn vaak gevuld met zonnetjes, maantjes of een sterrenhemel. Daarnaast zijn er ook sterrenbeelden te zien. Deze bijzondere elementen zorgen voor een mysterieuze en luxe uitstraling van het kaartje.

Babyspulletjes

Ga je liever voor een neutraler geboortekaartje met een rustige uitstraling? Dan past de trend van geboortekaartjes met babyspulletjes misschien wel precies bij wat je zoekt. In deze trend wordt veel gebruik gemaakt van zachte en neutrale kleuren. Verder zie je op de kaartjes veelal tekeningen en afbeeldingen van een wiegje, waslijn, kleertjes of speelgoed. Op deze kaartjes kan je ook heel leuk weergeven dat je kleintje al een grotere zus of broer heeft door deze bij de wieg af te beelden.

Wist je dat…?

…je de kleur van de meeste kaarten bij Kaartje2go kan aanpassen? Als je een mooie kaart gevonden hebt maar de kleur het nét niet is, kan je deze dus eenvoudig aanpassen in de editor. Handig!

Bloemenweide

In deze trend van bloemenweides op je geboortekaartje zie je veel variatie van speelse kleuren tot neutralere tinten. Op de geboortekaartjes zie je alle soorten bloemen voorbij komen: van droogbloemen tot bloemenkransen en van simpele illustraties tot waterverf bloemen. Hierdoor zien de kaarten er lief, schattig en fris uit.

Als je een extra exemplaar voor jezelf bestelt, kan je het kaartje mooi inlijsten en op de babykamer neerzetten. Zo heb je alvast een schitterende aanvulling op de inrichting. Dit kan je overigens altijd doen, onafhankelijk van welk geboortekaartje je uiteindelijk kiest.

Tip van Kaartje2go: heb je natuurlijke tinten gebruikt om de babykamer in te richten? Dan is het misschien wel leuk om dezelfde kleuren op de kaart terug te laten komen.

Wildernis

Al meerdere jaren zijn dieren op geboortekaartjes erg populair. Dit jaar zijn met name jungledieren en grote bladeren een duidelijke trend. Er is voor ieder wat wils. Denk aan grote, gevaarlijke dino’s of juist schattige kleine konijntjes of uiltjes. Of je nu een schattige kaart of een wat stoerdere kaart zoekt, met deze trend kan je alle kanten op. Verder zijn deze geboortekaartjes leuk of je nou een jongen of een meisje verwacht. Dus als je het geslacht tot de geboorte geheim houdt kan dit het perfecte thema voor jou zijn!

Tip van Kaartje2go: kies een kaart die bij de naam van je kleine past. Zo kan je bij de naam Fos een vosje op de geboortekaart zetten of een roodborstje bij de naam Robin.

Test de naam op het geboortekaartje

Heb je al een babynaam in gedachten en ben je benieuwd hoe deze op het geboortekaartje staat? Of twijfel je nog tussen verschillende namen en wil je kijken of een geboortekaartje de doorslag kan geven? Probeer dan de unieke Naamtester van Kaartje2go uit. Hiermee kan je de naam invullen die je je kindje gaat geven. Vervolgens verschijnt de naam op alle geboortekaartjes in de collectie, waardoor je gelijk kan bekijken hoe het eruit komt te zien. Ideaal!