Geboortekaartjes trends

Zodra je op zoek gaat naar een mooi geboortekaartje, ontdek je snel genoeg dat er allerlei verschillende vormen, kleuren en thema’s zijn. Welk kaartje jou uiteindelijk het meest aanspreekt, is natuurlijk persoonlijk. Voor wie nog inspiratie zoekt: dit zijn de geboortekaartjes trends van dit jaar!

Gouden details

Met subtiele gouden details krijgt het geboortekaartje een luxe uitstraling. En het ziet er gelijk heel feestelijk uit. Combineer lichte kleuren met gouden details en het geboortekaartje sprankelt uit de envelop!

geboortekaartjes trends met gouden details
Een geboortekaartje met gouden details

Fotokaarten

Als je net bevallen bent, is iedereen om je heen natuurlijk benieuwd hoe je wondertje eruitziet. Op wie lijkt hij het meest en welke kleur ogen heeft hij? Grote kans dat je vrij snel na de bevalling een digitale foto met vrienden en familie deelt, maar het blijft leuk om een geboortekaartje met foto te sturen.

Tegenwoordig heb je met fotokaarten veel keuze uit verschillende ontwerpen. Zo kan je de voorkant opmaken met een foto en de naam van je baby, of met een lieve illustratie van je favoriete dier. Ook leuk: een geboortekaart met een kleine, ronde fotokaart die je met een touwtje vastmaakt.

Silhouetten

Een tijdloze trend: geboortekaarten met een silhouet als illustratie. Dit is een leuk alternatief als je geen foto op de kaart wil, maar wel je baby wil uitbeelden. Of als je de grote broer of zus op een leuke manier een plek wil geven op de kaart. Dus als je voorkeur uitgaat naar een rustige, tijdloze kaart, dan zijn silhouetten zeker het overwegen waard.

Geboortekaarten met hout

Kraftkaarten

Houd je meer van een natuurlijke look? Kijk dan eens bij de geboortekaarten van kraft. De leukste kaarten combineren kraft met lichte kleuren en schattige illustraties. Perfect als je een subtiele geboortekaart wil, die toch bijzonder is.

geboortekaartjes trends grafische illustraties
Een geboortekaartje met grafische print

Grafische illustraties

Grafische prints zijn altijd trendy. Hou je van minimalistische designs die opvallen? Laat dan wat leuke grafische illustraties, zoals diamanten en driehoeken, terugkomen in het geboortekaartje.

geboortekaartjes trends bijzondere vormen
Een vlaggenlijn als geboortekaartje

Bijzondere vormen

Heb je er weleens bij stilgestaan dat het geboortekaartje geen kaart hoeft te zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van een vlaggenlijn als geboortekaartje? Of een kaart in de vorm van een wolk of robot? Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor je het geboortekaartje nét dat beetje unieker maakt.

geboortekaartjes trends pasteltinten
Een geboortekaart met pasteltinten en goudfolie

Pasteltinten

Wil je over een paar jaar nog steeds verliefd zijn op het ontwerp van je geboortekaartje? Ga dan voor een geboortekaart met pasteltinten. Je kaart krijgt zo gelijk een mooie, luxe uitstraling.

Heb je ook pasteltinten gebruikt om de babykamer in te richten? Dan is het wellicht leuk om dezelfde kleuren terug te laten komen in de kaart.

TIP: Wist je dat sommige kaarten in kleur aanpasbaar zijn? Let hiervoor op het ‘multicolor’-icoontje dat bij een aantal geboortekaartjes staat. Als je een mooie kaart gevonden hebt maar de kleur het nét niet is, kan je deze dus eenvoudig aanpassen in de editor. Handig!

Sluitzegels

Het ontwerpen van geboortekaartjes gaat tegenwoordig veel verder dan alleen de kaart. Zo wordt er steeds meer aandacht besteed aan hóé de kaarten worden verzonden. Denk aan gepersonaliseerde sluitzegels om de enveloppen mee te sluiten. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit stickers met dezelfde illustratie als op de geboortekaart, of een sticker met de naam van je baby erop. It’s all in the details!

geboortekaartjes trends bedankjes
Gepersonaliseerde bedankjes

Geboortekaartjes trends: babyborrelkaartjes en bedankjes als andere kaarten

Steeds meer kersverse ouders verkiezen het geven van een kraamfeest boven het ontvangen van kraamvisite. Heeft dat ook jouw voorkeur en ben je op zoek naar een leuke uitnodiging? Er zijn talloze leuke kaartjes die je hiervoor kan gebruiken. Zo heb je een geboortekaart en uitnodiging in één!

Ook leuk: gepersonaliseerde bedankjes om aan je (kraam)visite te geven. Denk hierbij aan kleine blikjes met een foto van je baby erop, die je zelf kan vullen met lekkere snoepjes.

Leuk voor nu én voor later: een koektrommel met jullie geboortekaartje op de deksel!