populairste namen in overijssel in 2018

De populairste babynamen van 2018 verschillen per provincie. In Overijssel was Bram de populairste jongensnaam en Emma de populairste meisjesnaam. Welke kindernamen stonden nog meer in de top 10 populaire namen in Overijssel?

Babynamen top 10 in Overijssel 2018

Populairste meisjesnamen in Overijssel

De populairste meisjesnaam in Overijssel in 2018 was Emma. In de landelijke top 10 staat deze naam op nummer twee. Verder komt de top 10 populaire meisjesnamen in Overijssel voor een groot deel overeen met de landelijke top. Zo staan Sophie, Zoë, Julia en Anna landelijk ook allemaal in de top 10.

De overige namen zijn ook populair in de rest van Nederland. Zo staat Lauren in Overijssel op de zesde plaats, en in het Nederlandse klassement op plaats 19. Ook Lieke (plaats 8 tegenover 15), Lotte (plaats 9 tegenover 14) en Liv (plaats 10 vs. plaats 18) staan in de top 20. Alleen Maud valt net buiten de boot. Zij staat nationaal op plaats 21.

Populairste jongensnamen in Overijssel

Bram was de populairste jongensnaam in Overijssel in 2018. Vergeleken met de landelijke gegevens wijkt dit iets af. Daar staat deze naam op plaats acht. Ook Daan, Finn, Semm, Levi, Luuk en Mees zijn zowel in Overijssel als de rest van het land populair.

Vind jouw ideale babynaam

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>