meisjesnamen baby

Ben jij in verwachting van een meisje? Dan zoek je misschien nog een mooie meisjesnaam. Maar welke meisjesnamen scoren hoog in 2022 en wat worden de trends? Wij doen alvast een voorspelling. Een tipje van de sluier: meisjesnamen in 2022 zijn kort en stoer.

Meisjesnamen 2022 zijn kort met buitenlandse invloeden

Korte, stoere meisjesnamen blijven, net als vorig jaar, ook in 2022 populair. Ook namen met een Italiaans of Scandinavisch tintje worden vaak door ouders uitgekozen. In de top 10 strijden Mila, Tess en Julia om de eerste plek.

Stoere meisjesnamen

Stoere meisjesnamen blijven populair. Vorig jaar was dit ook al zo. Vaak zijn dit afkortingen van langere namen. Daardoor bestaan ze uit maar één lettergreep. Denk hierbij aan namen zoals Tess, Lou en Mae.

Italiaanse namen

Italië is het land van de liefde. Voor veel ouders is dit in 2022 een mooie inspiratiebron voor meisjesnamen. De namen Sofia en Aurora hebben bijvoorbeeld een Italiaanse afkomst en worden hier steeds populairder.

Scandinavische namen

Net als bij jongensnamen, zorgt Scandinavie ook bij meisjesnamen voor inspiratie. De korte, stoere namen passen helemaal in de trends van nu. Populaire meisjesnamen uit Scandinavië zijn Liv en Elin.

Meisjesnamen die eindigen op -a

Meisjesnamen die eindigen op een -a zijn al een tijd populair en dit blijft zo in 2022. Dit kunnen Bijbelse namen zijn, zoals Sara, Eva of Anna. Maar ook Arabische namen die eindigen op een -a worden steeds geliefder, bijvoorbeeld Yara en Nora.

Meisjesnamen met -i, -ij of -y

In de lijst met populaire meisjesnamen komen we steeds vaker namen tegen die beginnen of eindigen met -i, -ij of -y. Sommige van deze namen hebben de top 10 al bereikt, zoals Yara en Evi. Andere gaan we in 2022 vast vaker horen. Namen zoals Yuna, Ylva en Bibi kunnen hoog gaan eindigen in de namenlijst van 2022.

Populaire meisjesnamen 2022

Ieder jaar doet 24Baby.nl een voorspelling voor de populairste babynamen. Dit gebeurt aan de hand van de ranglijsten van afgelopen jaren, trends die de Babynamentool laat zien en geboren baby’s in de 24Baby-app Hieronder vind een voorspelling van de top 10 meisjesnamen.

Top 10 meisjesnamen 2022:

 1. Mila
 2. Tess
 3. Julia
 4. Emma
 5. Nora
 6. Zoë
 7. Liv
 8. Sara
 9. Yara
 10. Sophie

Namen om in de gaten te houden

24Baby-lezers zoeken volop naar leuke meisjesnamen. Er zijn een aantal namen die opvallen in dit zoekgedrag. Er is een grote kans dat deze namen populairder zullen worden. De meisjesnamen die je in 2022 steeds vaker zal horen, vind je hieronder:

 1. Nova
 2. Feline
 3. Luna
 4. Cato
 5. Mae
 6. Maud
 7. Elena
 8. Lou
 9. Lina
 10. Vesper