De SVB heeft de populairste babynamen van 2021 bekendgemaakt. Dit jaar is Julia de nummer één bij de meisjes en Noah de winnaar bij de jongens. Deze namen stonden de afgelopen jaren ook al in de top 10. Noah stond zelfs in 2020 en 2019 ook al bovenaan de lijst. Welke namen waren dit jaar nog meer populair?

Top 20 babynamen 2021

In onderstaande tabel zie je wat de populairste babynamen van 2021 zijn.

Lijst met populairste babynamen 2021

Top 20 meisjesnamen 2021

In 2021 zijn er geen grote veranderingen in de top 20 populairste meisjesnamen. Wel is afgelopen jaar Emma van haar troon gestoten. Na twee jaar moet deze naam de eerste plek afstaan aan Julia. Deze naam staat ook al jaren hoog in de top 20. In 2021 kregen 753 meisjes de naam Julia. Tess is een aantal plekken gezakt, terwijl Nora juist wat plekken omhoog gekrabbeld is. Olivia is een geliefde naam in 2021, zij ging maar liefst elf plekken omhoog, van 16 naar 5.

Nieuwkomers in de top 20 van populairste babynamen zijn er dit jaar niet. Wel heeft Lieke de plek in de top 20 moeten opgeven, omdat Mila en Julia nu niet meer op de gedeelde tweede plaats staan.

Top 20 jongensnamen 2021

In de lijst populairste jongensnamen van 2021 is nog minder veranderd dan bij de meisjesnamen. Noah is opnieuw de grote winnaar, voor het derde jaar op rij. In de top 5 zien we ongeveer dezelfde namen terug, alleen hebben ze wat plekken gewisseld.

Nieuwkomer in de top 20 populairste jongensnamen 2021 is Sam. Deze naam is terug van weggeweest, want in 2019 stond hij ook al eens in de top 20. Hugo heeft de lijst populairste jongensnamen 2021 daardoor moeten verlaten, net als Thomas. Dit komt ook doordat Liam en Lucas niet langer de derde plek delen. De rest van de namen zijn hetzelfde gebleven. Wel kruipen een aantal namen langzaam omhoog, zoals James, Luca en Luuk. Max, Mees, Noud en Liam zijn juist wat plekken gezakt.

Babynamentrends 2022

In 2022 verwachten we geen grote verschuivingen bij de populairste babynamen. In de top 5 zien we waarschijnlijk weer een stoelendans, maar veel nieuwe namen zullen er niet de top 20 binnenkomen. Wel zien we een aantal trends. Zo worden Italiaanse namen en Scandinavische namen steeds vaker gekozen. Ook vinden ouders de betekenis belangrijker. Ze letten daar steeds meer op bij de keuze van een babynaam. Daarnaast blijven korte, Bijbelse namen in de smaak vallen, zoals Nora, Saar, Levi en Sem.

Meisjesnamentrends 2022

Bij de meisjes zien we dat korte, stoere meisjesnamen erg in trek zijn. Vaak zijn dit afkortingen van een langere naam. Denk bijvoorbeeld aan Saar (Sara), Juul (Julia) of Noor (Nora). Deze namen hebben meestal maar één lettergreep en maximaal vier letters. Ook meisjesnamen met klanken als -i, -ij of -y maken een opmars in de lijst babynamen 2022. Voorbeelden hiervan zijn Lynn, Ylva en Emily. Lees meer over meisjesnamentrends 2022>>

Jongensnamentrends 2022

Ook bij de jongensnamen blijven korte, stoere jongensnamen voor inspiratie zorgen bij ouders. Namen met één of twee lettergrepen blijven ook dit jaar terugkomen in de lijsten populaire jongensnamen. Bijvoorbeeld Jake, Siem en Gijs. Daarnaast zien we in 2022 veel jongensnamen met een -j. Denk aan Julian, Jack en Jan. Lees meer over jongensnamentrends 2022>>

Vind jouw ideale babynaam

Staat de ideale naam voor jouw kindje er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte naam >>