Jongetjes met de top 10 jongensnamen wereldwijd

Al jaren ziet de Nederlandse top 10 jongensnamen er nagenoeg hetzelfde uit. De ene keer kruipt Lucas een plaatsje omhoog, het jaar erna haalt Noah hem in. Hoe is dit wereldwijd? Dit zijn de populairste jongensnamen van negen verschillende landen. Wie weet vind je nog een hippe, internationale jongensnaam.

Top 10 jongensnamen internationaal

Hieronder vind je de populairste jongensnamen van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken, Spanje, Amerika en Australië. Achter iedere naam is tussen haakjes vermeld op welke positie de naam in de Nederlandse top staat.

Staat jouw ideale babynaam er niet tussen? Check dan alle babynamen, jongensnamen of meisjesnamen.

Top 10 jongensnamen Nederland

Nederland kent al jaren ongeveer dezelfde top met populairste jongensnamen. Toch is Nederland, internationaal gezien, redelijk origineel. Van de huidige top 10, komen 5 namen voor in de top 10 van andere landen. Dit zijn Lucas (6 landen), Noah (5 landen), Liam (3 landen), James (2 landen) en Finn (1 land). Verder bestaat de lijst vooral uit Hollandse namen.

Top 10 jongensnamen België

Buurland België heeft ook al jaren een redelijk gelijke lijst met populairste jongensnamen. Zo staan Arthur, Jules en Noah al lange tijd bovenaan, met Louis als uitblinker.

België ligt naast de deur, maar toch zijn er weinig namen hetzelfde als in de Hollandse lijst populaire namen. Alleen Liam, Noah en Lucas staan in allebei de lijsten hoog.

Top 10 jongensnamen Duitsland

Buurland Duitsland lijkt heel weinig op de Nederlandse top 10. Alleen Finn en Noah staan in de top. De rest van de populaire jongensnamen in Duitsland worden in Nederland een stuk minder gebruikt. Bekijk alle Duitse jongensnamen >>

Baby met jongensnaam uit de top 10

Top 10 jongensnamen Frankrijk

De populairste jongensnamen in Frankrijk zijn ook ongeveer hetzelfde als vorige jaren. De namen zijn hetzelfde, alleen de volgorde is anders. Opvallende namen die juist uit de top zijn verdwenen, zijn Nolan en Enzo. Enzo stond jarenlang in de top 3, maar staat nu niet eens meer in de top 30. Bekijk alle Franse jongensnamen >>

Top 10 jongensnamen Engeland

Oliver staat al jaren bovenaan in de top 10 babynamen van Engeland en staat op dit moment op nummer 1. De rest van de top is bij de jongensnamen redelijk gelijk gebleven. Wel is Archie de top 10 binnengekomen, waardoor Charlie de lijst moest verlaten. Hierdoor staat deze naam voor het eerst sinds 2005 niet in de top 10. Bekijk alle Engelse jongensnamen >>

Top 10 jongensnamen Denemarken

Denemarken lijkt nog minder veranderd dan andere landen als het om populaire jongensnamen gaat. Al jaren ziet de top 10 er ongeveer hetzelfde uit, al wisselt de plaats van namen.

Namen die jarenlang in de top stonden, maar nu zijn verdwenen, zijn Frederik, Magnus en Mikkel. Bekijk alle Scandinavische jongensnamen >>

Baby met een top 10 jongensnaam

Top 10 jongensnamen Spanje

Bij de Spaanse populairste jongensnamen is de afgelopen jaren weinig verandert. De meeste namen staan al jarenlang in de top 10. Alleen David en Mario hebben plaatsgemaakt voor nieuwe namen als Manuel en Leo. Het leukste aan de Spaanse top 10 is het verschil met Nederland: de meeste namen worden vrijwel niet in Nederland gebruikt. Zoek je dus een originele, unieke jongensnaam? Dan moet je bij Spaanse jongensnamen zijn! Bekijk alle Spaanse jongensnamen >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Top 10 jongensnamen Amerika

1 Liam (3)
2 Noah (1)
3 Oliver (59)
4 Elijah (113)
5 William (452)
6 James (9)
7 Benjamin (14)
8 Lucas (3)
9 Henry (-)
10 Alexander (69)

In Amerika is de top 10 ook al lange tijd redelijk hetzelfde. De babynamen Liam, Noah, Lucas, Oliver en Elijah staan al jaren in de top. Namen die dit jaar de top 10 hebben verlaten zijn Mason, Logan en Jacob.

Top 10 jongensnamen Australië

De top 10 van Australië is al jarenlang ongeveer hetzelfde. Oliver, William en Noah staan al lange tijd bovenaan. Ook de rest van de namen behoren al lange tijd tot de populairste namen. Alleen Ethan heeft de lijst moeten verlaten, om plaats te maken voor Liam.