Podcast Jouw Zwangerschapsweek bij 21 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 21 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek wordt mede mogelijk gemaakt door C&A.

Podcast 21 weken zwanger: huidproblemen, je onderkantje en de babyuitzet

Je bent nu 21 weken zwanger. Waarschijnlijk is je lichaam al een tijd aan het veranderen. Ook je huid kan er nu anders uit gaan zien. Zo maak je tijdens je zwangerschap meer pigment aan, wat je aan je huid kan zien. Je krijgt bijvoorbeeld een donkere lijn over je buik, donkerdere tepels of een zwangerschapsmasker. Deze veranderingen hebben een doel. Maar wat is die functie precies? Dat legt verloskundige Maartje uit.

Een andere huidkwaal waar veel vrouwen bang voor zijn, is het krijgen van zwangerschapsstriemen. Gelukkig is er op social media steeds meer ruimte voor ‘echte’ lichamen, en hoef je je hier zeker niet voor te schamen. Toch vinden veel vrouwen het lastig om deze tijgerstrepen te accepteren. Hoe ga je daarmee om? Over veranderingen gesproken: hoe zit het eigenlijk met je vagina na de bevalling?

Ook je baby zit niet stil en blijft zich verder ontwikkelen. Zo opent je kindje deze week de ogen in je buik. Wat kan hij allemaal zien? Naast de ogen, heeft ook het hart een groeispurt doorgemaakt. Wist je dat het hartje van je baby nu wat anders werkt dan na de geboorte?

Nu we het over de baby hebben: hoe ver is Dide met de babyuitzet? Ze heeft al wat babyspullen bij elkaar gesprokkeld, maar vindt het vooral lastig. Wat heb je nou allemaal nodig? En heb je het écht nodig of denk je dat alleen? Maartje, Roos en Renée delen in ieder geval alvast hun tops en flops met je.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions