3 weken zwanger, zwangerschapstest

Ben ik zwanger? Kan jij niet wachten tot je een antwoord krijgt op deze vraag? Beantwoord dan de vragen uit onze online zwangerschapstest om hier alvast een antwoord op te krijgen. Deze gratis zwangerschapstest is natuurlijk ook leuk om te doen als je net weet dat je zwanger bent.

Uitleg online zwangerschapstest

De vragen van de test gaan over vroege zwangerschapssymptomen. Houd bij het beantwoorden van de vragen het volgende in gedachte:

  • We vragen naar de symptomen die je de afgelopen 24 uur hebt gehad
  • Je hoeft vragen alleen met ja te beantwoorden, als je van de betreffende kwaal meer last hebt dan normaal

Met deze test kan je zien hoe groot de kans is dat je zwanger bent. Een leuke voorlopige voorspelling dus! Natuurlijk kan alleen een echte zwangerschapstest of echo zekerheid geven.

0%

Wanneer was of word je ongesteld?

Ben je vaker misselijk dan normaal?

Zijn je borsten groter dan normaal?

Zijn je borsten gevoeliger dan normaal?

Moet je vaker plassen dan normaal?

Voel je je minder energiek dan normaal?

Heb je last van deze klachten: buikpijn, buikkrampen, opgeblazen gevoel of obstipatie?

Heb je last van maagzuur, kortademigheid of duizeligheid?

Heb je last van rode vlekken op je huid, rood gekleurde handpalmen of donkere pigmentvlekken (in je gezicht, op je buik of je tepelhoven)?

Heb je vaker dan normaal last van cravings (sterke trek in iets lekkers) of juist een afkeer van voedsel, humeurigheid of een verstopte neus?

Ben ik zwanger?

Nog niets over te zeggen

Het valt nog niet te zeggen of je zwanger bent. Je hebt nog weinig last van zwangerschapssymptomen, maar dat is normaal. De zwangerschapshormonen komen pas goed op gang na de dag waarop je normaal gesproken ongesteld zou worden.

Nog even geduld en je kan een zwangerschapstest doen.

Uitslag: < 5 dagen voor periode en weinig symptomen

Nog weinig over te zeggen

Het valt nog niet te zeggen of je zwanger bent. Je merkt wel wat veranderingen aan je lichaam, maar dit kan ook komen doordat je menstruatieperiode eraan komt. De zwangerschapshormonen die deze symptomen veroorzaken komen pas goed op gang na de dag waarop je normaal gesproken ongesteld zou worden.

Nog even geduld en je kan een zwangerschapstest doen.

Uitslag: < 5 dagen voor periode en wel symptomen

Kans is medium tot groot

Als je een regelmatige cyclus hebt, is de kans dat je zwanger bent vrij groot. Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn voor het uitblijven van je ongesteldheid. De meeste zwangere vrouwen merken nog niets van zwangerschapssymptomen in deze fase van hun zwangerschap. We willen je niet onzeker maken, maar veel vrouwen die niet zwanger zijn hebben rond deze periode ook last van dezelfde kwaaltjes. Wil je een eind maken aan alle onzekerheid? Goed nieuws, vanaf dit moment kan je een betrouwbare zwangerschapstest met urine doen.

Uitslag: iets overtijd en symptomen

Kans is medium

Je bent net overtijd, maar je hebt nog geen of weinig zwangerschapssymptomen.

Als je een regelmatige cyclus hebt, is de kans dat je zwanger bent vrij groot. Natuurlijk kunnen er ook andere oorzaken zijn dat je cyclus uitblijft.

Dat je nog niets merkt van zwangerschapskwaaltjes is heel normaal; de zwangerschapssymptomen moeten nog op gang komen. De meeste zwangere vrouwen merken de eerste symptomen pas ongeveer een week na de dag dat ze ongesteld hadden moeten worden.

Wil je zeker weten of je zwanger bent of niet? Goed nieuws, je kan nu een urinetest doen!

Uitslag: iets overtijd en weinig symptomen

Kans is groot

Je bent al meer dan een week overtijd en je hebt verschillende zwangerschapssymptomen.

Wanneer je (bijna) een week overtijd bent, is de kans groot dat je zwanger bent. Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn voor het uitblijven van je menstruatie. Dat je daarnaast ook al flink wat zwangerschapssymptomen hebt, maakt de kans op een zwangerschap nog groter.

Doe een fysieke zwangerschapstest om zeker te zijn of je zwanger bent. Succes!

Uitslag: overtijd en symptomen

Kans is redelijk groot

Je bent al (bijna) een week overtijd, maar je hebt nog weinig of geen zwangerschapssymptomen.

Wanneer je een week overtijd bent is de kans groot dat je zwanger bent, hoewel er ook andere oorzaken kunnen zijn. Dat je nog weinig merkt van zwangerschapssymptomen is heel normaal. Een week na de dag dat je ongesteld zou worden merkt de helft van de zwangeren de symptomen maar op.

Geniet nog even van de dagen dat je niet misselijk bent en doe ondertussen een zwangerschapstest om zeker te weten of je zwanger bent.

Uitslag: overtijd en weinig symptomen

Het is nog te vroeg om dit te kunnen zeggen.

Als je de afgelopen week ongesteld bent geweest, kan je normaal gesproken nog niet zwanger zijn. Je ovulatie heeft namelijk nog niet plaatsgevonden.

Als je menstruatie meer dan een week geleden was, dan ben je op dit moment waarschijnlijk vruchtbaar. Je kan in theorie zelfs al zwanger zijn, maar omdat de zwangerschapshormonen nog niet goed op gang zijn gekomen, kan je dit met een normale zwangerschapstest nog niet meten. Om dezelfde reden heb je ook nog geen zwangerschapssymptomen.

Wacht nog enkele dagen en probeer deze test dan nog een keer.

| Uitslag: meer dan 5 dagen voor periode |

Uitslag online zwangerschapstest

Aan de hand van de online zwangerschapstest kan je helaas niet met zekerheid vaststellen of je zwanger bent. Hiervoor heb je altijd een zwangerschapstest nodig.

Wanneer kan je merken dat je zwanger bent?

Veel vrouwen ‘voelen’ dat ze zwanger zijn. Jammer genoeg klopt dat gevoel niet altijd. De dag waarop je ongesteld zou moeten worden, noem je de NOD of Niet Ongesteldheidsdag als je op die dag niet begint te menstrueren. Tot deze dag is het niet mogelijk om aan de hand van de symptomen uit de quiz te merken dat je zwanger bent.

De dag na de NOD gaan enkele zwangeren al symptomen ervaren, die daadwerkelijk door de zwangerschapshormonen kunnen komen. Ruim een week hierna merkt ongeveer de helft van de zwangere vrouwen deze symptomen op en nog een week later is dit bijna driekwart.

Het is dus niet vreemd dat je al een aantal weken zwanger bent, maar hier nog niets direct iets van merkt. Wees gerust, over enkele weken ga je het vanzelf merken. Twijfel je of je zwanger bent, dan kan je altijd een (extra) zwangerschapstest doen.

Over de ‘Ben ik zwanger?’ test

Met één vraag over je menstruatiecyclus en negen vragen over zwangerschapssymptomen proberen we in deze online zwangerschapstest te voorspellen of je zwanger bent. Hierin vragen we naar de meest voorkomende vroege symptomen.

Door jouw antwoorden over zwangerschapssymptomen te vergelijken met uitkomsten uit wetenschappelijk onderzoek, kan de test een inschatting maken. Uit onderzoek is namelijk bekend welke vroege symptomen zwangere vrouwen in de eerste zwangerschapsweken ervaren.

Een overzicht van deze symptomen: