3 weken zwanger, zwangerschapstest

Met een online zwangerschapstest kan je een voorzichtige voorspelling doen of je zwanger bent of niet. Ben je benieuwd hoe groot de kans is dat je zwanger bent? Doe dan onze zwangerschapstest online om dit te ontdekken.

Wat is een online zwangerschapstest?

Een online zwangerschapstest is een manier om te voorspellen of je zwanger bent. Je beantwoordt bij deze test verschillende vragen over vroege zwangerschapssymptomen. Houd bij het beantwoorden van de vragen het volgende in gedachten:

  • We vragen naar de symptomen die je de afgelopen 24 uur hebt gehad.
  • Je hoeft vragen alleen met ja te beantwoorden, als je van de genoemde kwaal meer last hebt dan normaal.

Als je deze zwangerschapstest online doet, kan je zien hoe groot de kans is dat je zwanger bent. Een leuke voorspelling dus.

[wp_quiz id=”88665″]

Uitslag online zwangerschapstest

Met de online zwangerschapstest weet je helaas niet zeker of je zwanger bent. Hiervoor moet je altijd een echte zwangerschapstest doen. Deze zijn voor 99% betrouwbaar. Wil je 100% zeker weten dat je zwanger bent? Dan is een bloedtest bij je huisarts of een echo bij de verloskundige nodig.

Doe je een echte test en heb je een positieve zwangerschapstest in handen? Gefeliciteerd! Maak zodra je dit weet een afspraak met een verloskundige. Zij vertelt je hoe het nu verder gaat.

Wanneer zwangerschapstest doen?

Je kan de online zwangerschapstest doen vanaf het moment dat je één dag overtijd bent: je NOD. De NOD of Niet Ongesteldheidsdag is de dag waarop je ongesteld had moeten worden. Tot deze dag is het niet mogelijk om door de symptomen uit deze quiz te merken dat je zwanger bent.

Ook een echte zwangerschapstest kan je vanaf je NOD doen. Sommige gevoelige testen kan je al een paar dagen eerder gebruiken. Doe je een vroege zwangerschapstest? Dan bestaat de kans dat de hoeveelheid hCG-hormoon in je urine nog te laag is om te kunnen meten. De test zegt dan dat je niet zwanger bent, terwijl je dit mogelijk wel bent. Je kan een paar dagen later weer een test doen om het zeker te weten.

Vanaf wanneer zwangerschapssymptomen?

De dag na de NOD voelen sommige vrouwen al kwaaltjes die door de zwangerschapshormonen kunnen komen. Ruim een week hierna merkt ongeveer de helft van de zwangere vrouwen deze symptomen op. Nog een week later is dit bijna driekwart.

Het is dus niet vreemd als je al een aantal weken zwanger bent, maar hier nog niets van merkt. Je bent niet de enige. Wees gerust, over een paar weken ga je het vanzelf merken. Twijfel je of je zwanger bent? Dan kan je altijd een (extra) zwangerschapstest doen.

Over de online zwangerschapstest

Met één vraag over je menstruatiecyclus en negen vragen over zwangerschapssymptomen proberen we in deze online zwangerschapstest te voorspellen of je zwanger bent. Hierin vragen we naar de meest voorkomende vroege symptomen.

Je antwoorden over zwangerschapssymptomen worden vergeleken met uitkomsten uit wetenschappelijk onderzoek. Zo kan de test inschatten hoe groot de kans is dat je zwanger bent. Uit onderzoek is namelijk bekend welke vroege symptomen zwangere vrouwen in de eerste zwangerschapsweken hebben.

Deze zwangerschapssymptomen komen vroeg in de zwangerschap vaak voor:

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app