17 weken zwanger buik

Als je 17 weken zwanger bent, groeit je buik rustig verder. Hoe verloopt de groei van je buik per week? Bekijk hier foto’s van buiken van andere vrouwen die 17 weken zwanger zijn. Ontdek ook wat je deze week kan verwachten van je groeiende buik.

Je buik bij 17 weken zwanger

Je buik na 17 weken zwanger
  • Grootte foetus: 12,2 cm
  • Zo groot als een: peer
  • Gewicht foetus: 138 gram
  • Gewichtstoename: 4,5 kg
  • Fundushoogte: 13-17 cm

Groei buik bij 17 weken zwanger

Als je 17 weken zwanger bent, groeit je buik rustig verder. Je komt in het tweede trimester gemiddeld een halve kilo aan per week. Dit is niet alleen je groeiende baarmoeder en je baby, maar ook het extra bloed, vruchtwater, je placenta en vocht.

Merk jij dat je ineens heel vaak moet plassen? Dat is helemaal niet zo gek. Doordat je baby en baarmoeder zo snel groeien, kan je baarmoeder flink op je blaas drukken. Hierdoor heeft je blaas minder ruimte om zich te vullen. Resultaat: je moet vaker naar het toilet. De kans op een blaasontsteking kan daardoor wat groter zijn nu. Probeer je blaas elke keer goed leeg te plassen om een ontsteking te voorkomen.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Geen buik bij 17 weken zwanger

Maak je geen zorgen als je buik bij 17 weken zwangerschap nog niet hard groeit. Het verschilt per persoon en per zwangerschap wanneer je buik begint te groeien. Het ligt bijvoorbeeld aan de vorm en ligging van je baarmoeder. Ben je voor de tweede of derde keer zwanger? Dan is het ook goed mogelijk dat je buik nu al veel groter is dan bij je eerste zwangerschap. Het is allemaal normaal.

Het is mogelijk dat je in de eerste weken van je zwangerschap veel bent afgevallen. Dan zou je rond week 17 weer minstens op het gewicht van voor je zwangerschap moeten zitten. Is dit niet zo bij jou, ben je nog steeds vaak misselijk en/of moet je regelmatig overgeven? Neem dan contact op met je verloskundige of huisarts.

17 weken zwanger buik: foto’s

Iedere zwangere buik groeit anders. Benieuwd hoe de buik van andere zwangere vrouwen groeit? Bekijk hieronder de foto’s van verschillende buiken bij 17 weken zwanger.

17 weken zwanger buikje
17 weken zwanger buikfoto
17 weken zwangere buik
17 weken zwangerschapsbuik
17 weken zwanger buik
17 weken zwanger buik
Buik van vrouw van 17 weken zwanger
Buik bij 17 weken zwanger
Buik bij 17 weken zwangerschap
17 weken zwanger buik
17 weken zwanger buik

Jouw foto ook hier? Stuur je foto naar info@24baby.nl of plaats hem op het forum.

Zwangere buik per week

Benieuwd hoe je buik verder zal groeien? Bekijk alvast de komende weken: