Podcast Jouw Zwangerschapsweek bij 26 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 26 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Podcast 26 weken zwanger: schaamkwalen en wat als je baby nu geboren wordt?

Dide is 26 weken zwanger en is net terug van een weekend Parijs. Ze voelt zich nog helemaal goed, dus ze kon heerlijk genieten. Wel is ze zich er bewust van dat ze steeds verder komt in haar zwangerschap. En dat haar baby elke week een stukje veiliger is. Want wat gebeurt er als je baby nu al geboren zou worden? Vanaf wanneer is je kindje levensvatbaar? En wat voor gevolgen heeft dit voor je baby? Dat vertelt verloskundige Maartje.

Hoewel je nu bijna in het derde trimester zit, kan je nog steeds last hebben van kwalen of zelfs nieuwe kwalen krijgen. En ze zijn niet allemaal even ‘charmant’. Noem het gerust ‘schaamkwalen’. Scheten laten, aambeien, boeren, steken in je vagina… Welke kwalen noemen andere zwangere vrouwen in deze fase? En hadden Dide, Maartje, Roos en Renée hier last van?


Volg je zwangerschap van dag tot dag

Download nu de 24Baby App en volg je zwangerschap per dag. Ontvang elke dag interessante informatie, artikelen, weetjes en tips over jou en je baby.

Download de app >>

Over schaamte gesproken: Renée heeft het gevoel dat zij door de heftigheid van haar zwangerschap en bevalling veel van haar schaamte kwijt is geraakt. Vooral tegenover vrouwen die ook al eens bevallen zijn. Vrouwen vertellen elkaar in geuren en kleuren over hun bevalling, inclusief bloed, poepen en meer. Herken jij dit?

Een andere kwaal waar je mee te maken kan krijgen, is mood swings. Waar komen deze stemmingswisselingen vandaan? Wat voor situaties maken zwangere vrouwen mee? En wat kan je ertegen (of ermee) doen?

Verder: veel ouders vinden hun baby de mooiste baby van de wereld. Maar of dat ook zo is… En hoe komt het dat veel pasgeboren baby’s vooral op hun vader lijken?

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app