Podcast jouw Zwangerschapsweek bij 27 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 27 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Podcast 27 weken zwanger: je partner, seks in het derde trimester en nesteldrang

Dide is alweer 27 weken zwanger en voelt haar baby regelmatig. De ontwikkelingen van je baby gaan nu snel. Je kindje is flink gegroeid en probeert steeds meer contact te maken. Leg jij je hand op je buik? Dan zwemt je baby daar misschien wel naartoe. Verder kan je baby nu met het hoofd naar beneden gaan liggen; de achterhoofdsligging. Toch liggen veel baby’s nu nog in dwarsligging of stuitligging. Geen zorgen: je kleine heeft nog tijd genoeg om te draaien. Daarnaast merkt je baby steeds meer van een dag- en nachtritme. Niet doordat licht en donker door je buik heen schijnen, maar door schommelingen jouw hormonen. Helaas houdt je kleine zich nog niet aan dit ritme…

De meeste vrouwen krijgen nu geen echo meer. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Wanneer krijg je bijvoorbeeld nog een groeiecho? Dat vertelt verloskundige Maartje. Als je geen medische echo meer krijgt, kan je ervoor kiezen om een pretecho te laten maken. Dide kiest ervoor om dit niet te doen. Wil jij dit wel? Dan kan je dit het beste snel inplannen. Nu past je baby namelijk nog goed met het hele lijf in een echobeeld, over een paar weken niet meer.


Volg je zwangerschap en kom in contact met andere ouders

Download nu de 24Baby App en volg je zwangerschap per dag, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app >>

Dide is niet de enige die bijna een kindje krijgt. Haar partner Daan wordt ook vader. Hoe gaat hij nu om met de zwangerschap en de baby? Is hij betrokken of is het nog een ver-van-zijn-bed-show? En hoe is dit bij jouw partner?

Over partners gesproken; hoe zit het met de seks in het derde trimester? Bij Dide was haar libido wat lager in haar tweede trimester. Nu komt de zin weer terug. Maar hoe doe je dat eigenlijk: seks met je zwangere buik en loggere lichaam?

Verder: nu je wat meer richting het derde trimester gaat, kan de nesteldrang toeslaan. Ook bij Dide begint het te kriebelen. Hoe zit dat bij andere zwangere vrouwen? Welke gekke dingen hebben zij gedaan onder invloed van nesteldrang? Dat vertelt Roos van 24Baby.nl.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app