Podcast Jouw Zwangerschapsweek bij 28 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 28 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Podcast 28 weken zwanger: derde trimester en kwalen

De weken vliegen voorbij. Dide is nu 28 weken zwanger. Als je bij deze week bent, is het derde trimester aangebroken! Een mooie mijlpaal in je zwangerschap. Je gaat nu echt richting het einde. Dide merkt dit ook lichamelijk. Haar groei zwangere buik hard en ze voelt zich regelmatig benauwd. Waar komt deze benauwdheid vandaan? Dat legt verloskundige Maartje uit.

Verder voelt Dide zich goed. Toch vinden veel vrouwen het derde trimester zwaar. Je wordt minder mobiel en je moet je werk afronden voordat je zwangerschapsverlof begint (stress!). Ook kunnen er nieuwe ongemakken en kwalen de hoek om komen kijken. Slecht slapen, je buik die in de weg zit, vocht vasthouden, brandend maagzuur… Hoe kan je hiermee omgaan en welke tips kunnen helpen?


Volg je zwangerschap en kom in contact met andere ouders

Download nu de 24Baby App en volg je zwangerschap per dag, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app >>

Nu je nog aan het begin van dit nieuwe trimester zit, ben je nog redelijk mobiel. Wat moet je écht nog even doen nu het nog kan? Een buikschildering, fotoshoot, de hele dag op pad met een vriendin… Maartje, Roos en Renée geven je inspiratie.

Verder: hoe ontwikkelt je baby zich deze week? Je hoort het in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions