Podcast Jouw Zwangerschapsweek bij 30 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 30 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksoverheid.

Podcast 30 weken zwanger: rusteloze benen en intake met de kraamzorg

Dide is 30 weken zwanger en krijgt last van nesteldrang. Niet heel handig als je midden in een verbouwing zit. Ze ervaarde hierdoor zoveel stress dat ze een mental breakdown kreeg. Toen wist ze dat ze echt even rust moest nemen.

Je baby is zo nu groot als een flinke komkommer en is druk aan het bewegen. Verder begint het afweersysteem van je kindje zich nu voorzichtig te ontwikkelen. Wat betekent dit voor je baby? En op welke manieren kan je baby in je buik liggen? Dat vertelt verloskundige Maartje.


Volg je zwangerschap van dag tot dag

Download nu de 24Baby App en volg je zwangerschap per dag, ontdek leuk weetje, ontvang handige tips en nog veel meer!

Download de app >>

Slapeloze nachten, brandend maagzuur, krampen in je benen en rusteloze benen. Je kan nu nog last hebben van verschillende (nieuwe) zwangerschapskwalen. Wat kan je hiertegen doen? Roos van 24Baby.nl deelt de tips van andere zwangere vrouwen.

Rond deze week heb je de intake met de kraamzorg. Wat kan je hiervan verwachten en wat was Dide’s ervaring? Je hoort het in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions