Podcast Jouw Zwangerschapsweek bij 31 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 31 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksoverheid.

Podcast 31 weken zwanger: ingrepen bij de bevalling, kraampakket en waarop verheugen na de bevalling?

Dide is 31 weken zwanger. Tijd om eens verder te praten over de bevalling. Een bevalling laat zich namelijk lastig plannen. Op welke manieren kan je bevalling allemaal verlopen? Je kan een natuurlijke bevalling hebben, maar ook een keizersnede en andere ‘ingrepen’, zoals weeënopwekkers, een knip en een vacuümpomp. Verloskundige Maartje bespreekt de verschillende scenario’s. Wat kan je verwachten en wanneer doet een verloskundige of gynaecoloog bepaalde ingrepen?

Sommige vrouwen bereiden zich op de bevalling voor door alle mogelijkheden uitgebreid uit te pluizen. Hoe is dit voor Dide? Heeft zij zich hier al in verdiept, of laat ze het vooral over zich heenkomen? Dide heeft veel bevallingsverhalen gelezen en geluisterd. Hierdoor weet ze dat het altijd anders kan lopen dan ze zou willen. Zij vertrouwt hierin op degene die naast haar bed staat.


Kom in contact met andere (aanstaande) ouders

Download nu de 24Baby App en kom in contact met andere (aanstaande) ouders en word lid van jouw geboorteclub!

Download de app >>

Toch komt het ook regelmatig voor dat vrouwen met een negatief gevoel terugkijken op hun bevalling. Dit komt vaak vooral door een gebrek aan duidelijk communicatie en het gevoel dat je als bevallende vrouw niet gehoord wordt. Hoe kijkt Maartje hier tegenaan?

Rond deze week hebben de meeste zwangere vrouwen het kraampakket in huis. Kraamverband, een navelklem of cordring en meer: wat zit hier allemaal in? En daarover gesproken: wat is het verschil tussen een navelklem en de cordring? En wat doe je met de kraamspullen die je overhoudt?

Verder: wat is het allereerste dat je gaat doen zodra je bevallen bent? Dide deelt haar grootste verlangens en Roos van 24Baby.nl vult ze aan met de wensen van andere zwangere vrouwen. Renée deelt haar eigen bevaltraditie.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app