Podcast 38 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 38 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

38 weken zwanger: neonataal onderzoek en de kraamweek

Dide is 38 weken zwanger en begint het nu echt zwaar te vinden. Ze voelt zich opgeblazen, groot en ze waggelt. Gelukkig wordt ze nog niet belaagd met appjes of de baby er al is. Alleen haar moeder checkt af en toe of alles nog goed gaat. Hoe zit dat eigenlijk; zou Dide haar moeder inlichten als de bevalling is begonnen? En wie wil je eigenlijk bij de bevalling in de buurt hebben?

Je baby is met 38 weken helemaal af. Toch is er wel nog verschil tussen baby’s. De ene baby is al wat verder ontwikkeld en zal dus ook wat eerder komen dan de andere baby. Verloskundige Maartje legt daarom uit dat je ook kan spreken van een uitgerekende periode in plaats van een uitgerekende datum. Want waarom komt de ene baby eigenlijk eerder dan de ander?


Houd de mijlpalen van je baby bij!

Nieuw in de 24Baby-app: houd jouw persoonlijke dagboek van je zwangerschap en kindje bij. Deel alle mijlpalen, bijzondere gebeurtenissen en meer.

Download de app >>

Na de bevalling en het gouden uur wordt je kindje goed onderzocht. Verloskundige Maartje vertelt waar precies naar wordt gekeken. Dat is namelijk nog een flinke lijst. Ook wordt je baby gewogen. Waarom is dat gewicht zo belangrijk? Als alles goed is, krijgt je kindje het eerste geboortepakje aan. Ook is het fijn om huid-op-huid met je kindje te buidelen.

Verder zijn er wat praktische zaken die je kan regelen. Bijvoorbeeld de geboorteaangifte, bijschrijven bij je zorgverzekering, kinderbijslag aanvragen, kinderopvangtoeslag aanvragen als je daar gebruik van maakt en wanneer je niet getrouwd bent: het regelen van de voogdij.

Daarna breekt je kraamweek aan. Dide ziet daar erg tegenop. De ene vrouw zit op een roze wolk en is helemaal verliefd, terwijl de ander het erg pittig vindt. Roos en Renée delen hun eigen ervaringen en verloskundige Maartje deelt wat ze in haar praktijk ziet. Wat kan je ongeveer verwachten tijdens de kraamweek?

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions