Linzensalade

Deze frisse linzensalade geeft je een fijne boost tijdens je zwangerschap. Dit recept is zo samengesteld dat het precies de vitamines bevat die je tijdens je zwangerschap extra goed kunt gebruiken en is geheel zwangerschapsproof!

Ingrediënten – 3 personen

Daarom zo goed voor je!
Dit recept zit bomvol met proteïnen, ijzer, foliumzuur, vitamine C en goede vezels. Het recept is zo samengesteld dat de verschillende ingrediënten jouw lichaam ondersteunen om de voedingsstoffen efficiënt op te nemen.

De combinatie van brood en linzen voorziet in voldoende proteïnen, en de vitamine C in sinaasappels helpt je lichaam om ijzer uit linzen en spinazie op te nemen.

Voor de salade

  • 2 sinaasappels
  • 1 zoete rode appel
  • 2 el citroensap
  • 2 struikjes witlof
  • 200 gram groene linzen (ongekookt in plastic zak)
  • 4 handjes verse spinazie

Voor de dressing

  • 1 teen knoflook
  • 3 el rode wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Om erbij te serveren

  • Donkerbruin brood

Bereiding

Spoel de linzen af en week ze voor gebruik een uur in ruim koud water. Doe de linzen in een pan met ruim water en breng het aan de kook. Voeg géén zout toe! Daar wordt het velletje van de linzen taai van. Kook de linzen in ca. 30 minuten of volgens de instructies op de verpakking gaar. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Snij het taaie stronkje van de witlof en snij de struikjes vervolgens in drieën. Pel de laagjes van elkaar en was de witlof grondig. Doe in een kom water met het citroensap. Hier wordt de witlof lekker knapperig van.

Was de appel grondig en snij in kleine reepjes. Doe de appel bij de witlof in het water om te voorkomen dat de appel verkleurt.

Snij de sinaasappels in ‘suprêmes’. Dat doe je door de partjes uit het velletje te snijden. Hoe je dat doet zie je in dit How to-filmpje.

Pers het teentje knoflook. Voeg olie en wijnazijn bij elkaar, voeg peper en zout toe naar smaak en pureer met de staafmixer. Laat de witlof en de appel uitlekken in een vergiet. Doe vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en hussel om.

Serveer met geroosterd, donkerbruin brood. Eet smakelijk!

Volg ons op Facebook