partner helpt vrouw tijdens de bevalling met kennis van Samen Bevallen cursus

Binnen de zwangerschapscursus Samen Bevallen wordt kennis opgebouwd en uitgebreid en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna.

Samen Bevallen; de cursus

De groepslessen bestaan uit 3 tot 6 stellen, allemaal in dezelfde periode uitgerekend. Cursisten geven regelmatig aan dat het prettig is om contact te hebben met andere stellen die ‘in hetzelfde schuitje zitten’. Regelmatig groeien de contacten in de groepen uit tot (hechte) vriendschappen.

De cursus wordt vaak in een huiselijke sfeer gegeven, meestal bij de cursusleidsters thuis. De complete cursus bestaat uit 7 lessen van 2 uur voor de bevalling en een terugkom avond na de bevalling: in totaal 8 lessen.

Naast de complete cursus is ook een privé cursus (ook Engelstalig), een minicursus en een weekendcursus mogelijk.

Inhoud van de complete cursus

Praktische informatie Samen Bevallen

Afhankelijk van je zorgverzekering wordt de cursus wel, niet of gedeeltelijk vergoed.

Voor meer informatie kijk je op samenbevallen.nl. Per regio vind je hier de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld ook aan privé-, weekend-, mini- en herhalingscursussen. Opgeven kan vanaf het moment dat jullie in verwachting zijn.

Samen Bevallen

Dit artikel is geschreven door de vereniging Samen Bevallen. Deze vereniging bereidt al ruim 30 jaar zwangeren en hun partners voor op de bevalling. De vereniging heeft een eigen opleiding, nascholingsdagen, een tijdschrift, een schat aan informatie door de jaren heen opgebouwd en cursusleidsters door het hele land. Als aanstaande ouders volgen jullie samen de cursusavonden en worden opgeleid tot een goed geïnformeerd en vaardig team. Jullie gaan Samen Bevallen!