In samenwerking met

Van 11 mei t/m 14 mei vindt in de RAI Amsterdam de Negenmaandenbeurs 2022 plaats. Dit is dé plek om je te laten informeren, adviseren en inspireren op het gebied van zwangerschap, baby’s en peuters. Hier ontdek je de highlights van het programma van dit jaar en tips voor je bezoek aan de Negenmaandenbeurs.

Kaartjes kopen Negenmaandenbeurs 2022

Voor de Negenmaandenbeurs 2022 heb je een kaartje nodig. Een kaartje geeft je toegang tot alle activiteiten op de beurs.

E-tickets

Kaartjes kan je gemakkelijk online kopen. Na de betaling krijg je via de mail een e-ticket. Je hoeft het e-ticket niet te printen, je kan hem gewoon op je smartphone laten zien.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wat kost een kaartje voor Negenmaandenbeurs 2022?

Online voorverkoop € 17,95
Online (tijdens de beurs) € 19,95
Aan de kassa € 22
Avondticket (geldig na 17:00)* € 12,50
Kinderen 0 t/m 4 jaar Gratis
Kinderen 5 t/m 16 jaar € 7,50
* Op donderdag en vrijdag is het ticket (dagkaart) geldig van 11:00 tot 21:00. Het avondticket is alleen geldig van 17:00 tot 21:00. De tickets zijn exclusief servicekosten van €0,50 per ticket.

Dagkaart of avondkaart

Weet je al dat je overdag de Negenmaandenbeurs niet kan of wil bezoeken, dan is een avondticket misschien iets voor jou. Je mag dan vanaf 17.00 uur de beurs bezoeken en je betaalt een lagere prijs. Op donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei is de beurs tot 21.00 uur open. Je hebt dan dus ook met een avondticket genoeg tijd om goed rond te kijken.

Kaartjes met korting kopen

Er zijn verschillende acties waarmee je korting krijgt op de aanschaf van je kaartje voor de Negenmaandenbeurs. Op dit moment hebben de Negenmaandenbeurs en 24Baby een mooie gezamenlijke 1+1 actie. Bestel dus nu je ticket en krijg er gratis een bij!

Acties worden via de nieuwsbrief en socialmediakanalen van de Negenmaandenbeurs 2022 bekendgemaakt. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen. Kinderen t/m 16 jaar mogen voor het lagere bedrag van €7,50 de beurs bezoeken.

Programma Negenmaandenbeurs 2022

Tijdens de Negenmaandenbeurs 2022 kan je naar hartenlust producten ontdekken, uitproberen en shoppen.

Opening

Dit jaar pakt de Negenmaandenbeurs extra groots uit tijdens de opening op woensdag 11 mei. Een tipje van de sluier: er zijn verschillende BN’ers aanwezig! In de aanloop naar de beurs zal er via de website van de Negenmaandenbeurs steeds meer bekend worden gemaakt.

Masterclasses en workshops

Tijdens de beurs kan je verschillende (interactieve) workshops en masterclasses volgen. Experts leren je de fijne kneepjes van hun vak. Zo kan je onder andere alles leren over een gezond voedingspatroon, pijnbestrijding tijdens de bevalling en je baby veilig vervoeren in de auto.

Veel bedrijven hebben ook deskundigen bij hun stand, met wie je laagdrempelig een gesprek kan aanknopen. Zo kan je je laten informeren door lactatiekundigen of gynaecologen.

Pop-up podium

Op het foodtruckplein kan je wat eten en drinken terwijl je van de activiteiten op het pop-up podium geniet. Hier leest Kim-Lian van der Meij bijvoorbeeld voor uit haar eigen boekenreeks.

Ontdekken, uitproberen en shoppen

In totaal staan er 120 stands met ruim 250 babymerken op de Negenmaandenbeurs. Er is dus genoeg te zien! Veel merken laten je uitgebreid hun producten testen. Je kan bijvoorbeeld een parcours afleggen op een bakfiets of met een kinderwagen, proeven van allerlei hapjes en complete babykamers bekijken. Laat je verder inspireren door allerlei merken draagzakken en draagdoeken.

Gratis babydozen en goodiebags

Zoals ieder jaar kan je ook dit jaar weer verschillende gratis producten, goodiebags en producten met flinke korting krijgen. Soms moet je hiervoor lid worden van een nieuwsbrief of een aankoop doen, maar enkele bedrijven geven je graag wat gratis spulletjes in de hoop dat je een grotere aankoop bij ze doet. Ook een aantal bekende gratis babydozen zijn op de Negenmaandenbeurs 2022 te vinden.

Praktische informatie

Tijdens de Negenmaandenbeurs 2022 gebeurt er veel. Logisch dat je je goed wil voorbereiden voordat je naar Amsterdam vertrekt. Alle praktische informatie die je nodig hebt vind je hier, van de routebeschrijving tot een overzicht van de faciliteiten op de beurs.

Openingstijden Negenmaandenbeurs 2022

De Negenmaandenbeurs 2022 vindt plaats van 11 mei t/m 14 mei in RAI Amsterdam. De openingstijden verschillen per dag:

 • Woensdag 11 mei van 11:00 tot 18:00
 • Donderdag 12 mei van 11:00 tot 21:00
 • Vrijdag 13 mei van 11:00 tot 21:00
 • Zaterdag 14 mei van 11:00 tot 18:00

Routebeschrijving

De RAI ligt in Amsterdam en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Met de auto:

 • Vanuit de richting Rotterdam / Den Haag: Via de A4 richting Amsterdam, voorbij Schiphol Airport. Neem na ongeveer 10 km afslag 9. Ga bij de stoplichten naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.
 • Vanuit de richting Utrecht / Amersfoort: Volg de borden A10 Den Haag en neem afslag 9. Ga bij de stoplichten naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.

Voer in je navigatiesysteem het volgende adres in: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam.

Let op: Op de dagen van de beurs staan er speciale verkeersborden langs de weg, de ‘P-RAI’ borden. Zet ongeveer 15 kilometer voor de RAI je navigatie uit en volg deze borden.

Als het erg druk is, kan je de borden volgen naar een verder gelegen parkeerplaats. Vanaf daar kan je gratis met een pendelbus naar de beurs reizen.

Met de trein:

De handigste manier om de Negenmaandenbeurs te bezoeken is met de trein. Je hoeft je dan niet druk te maken over parkeren en je bezoek voelt nog meer als een dagje uit. Bovendien kunnen grotere aankopen vaak thuisbezorgd worden, dus je hoeft niet bang te zijn voor veel gesjouw.

Vanaf station Amsterdam RAI is het ongeveer tien minuten lopen naar de RAI. Je kan ook gebruikmaken van metroverbindingen 50, 51 of 52 tussen het station en de beurslocatie. Plan van tevoren je reis via de reisplanner van de NS, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Parkeren Negenmaandenbeurs 2022

Ga je toch liever met de auto, dan betaal je €4,50 per uur en maximaal €28 per dag. Ook kan je online voor €22 een parkeerkaart kopen die de hele dag van je bezoek geldig is. Er zijn parkeerplaatsen aanwezig voor mindervaliden, tegen het reguliere RAI parkeertarief.

De topdrukte vermijden

De Negenmaandenbeurs is een van de meest bezochte beurzen voor ouders. Je kan dus verwachten dat het druk wordt. Wil je de topdrukte vermijden, bezoek de beurs dan ’s middags. Vanaf 13 uur is de topdrukte voorbij en hoef je ook niet lang te wachten om binnen te komen.

Daarnaast helpt het om je kaartje van tevoren online te kopen. Daarmee bespaar je jezelf de lange rij bij de kassa’s.

Wil je alvast een sfeer impressie? Dit is een korte teaser met beelden van de vorige Negenmaandenbeurs van februari 2020.

Faciliteiten op de beurs

Als je de hele dag rondloopt, heb je waarschijnlijk behoefte aan een aantal faciliteiten. Heb je je baby bij je, dan is een plek om te voeden en een plek om te verschonen prettig. Daarnaast krijg je trek van al dat rondkijken. De volgende faciliteiten zijn aanwezig op de Negenmaandenbeurs 2022.

Plek om te verschonen

In de verschoningsruimte kan je comfortabel de luier van je kleine verschonen. Hier kan je verschillende soorten luiers uitproberen. Er zijn zitplaatsen, een verschoonmeubel, een koelkast en een wastafel aanwezig.

Je baby voeden of kolven

Je kindje krijgt best honger van zo’n hele dag op pad. Gelukkig zijn er verschillende ruimtes waar je je even kan afzonderen. Er zijn comfortabele stoelen waar je kan zitten om te voeden. Ook zijn er afgesloten ruimtes om te kolven. Je kan daarnaast je melk gekoeld achterlaten in een van de koelkasten. Wil je graag advies over voeding? In de voedingsruimtes zijn lactatiekundigen aanwezig, die je alles kunnen vertellen over borstvoeding geven en kolven.

Vermaak voor je kleine

Wil je kindje zich even uitleven? Op de beurs is een Ballorig Speelplein voor kinderen tot 4 jaar. Hier kunnen ze onder jouw toeziende oog heerlijk klimmen en klauteren of een duik nemen in de ballenbak.

Eten en drinken

Qua eten en drinken zit je bij de Negenmaandenbeurs 2022 wel goed. Er zijn verschillende terrassen, een Foodtruckfestival en je kan gebruikmaken van de restaurants van de RAI zelf. Alles is te vinden op de beurs zelf, van friet tot gezonde broodjes en smoothies. Er zijn op de voedingsplekken ook magnetrons aanwezig waar je eventueel iets in kan opwarmen voor de kleintjes. Melk moet je wel zelf meebrengen.

Overige faciliteiten

Naast de bovengenoemde faciliteiten zijn er ook nog de mogelijkheden die de RAI zelf heeft:

 • Garderobe. Er is een bewaakte garderobe waar je je jas kan ophangen. Daarnaast is er een mogelijkheid om trolleys, shoppers en grote tassen tegen betaling achter te laten. Zo hoef je niet met een volle tas vol leuke aankopen rond te sjouwen.
 • Toegankelijkheid voor mindervaliden. De RAI is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Deze moet je alleen wel vooraf reserveren via receptieRAID@rai.nl. Zo kan je ook van de Negenmaandenbeurs genieten als je door je zwangerschap of om een andere reden moeilijker kan lopen. Let op: voor het lenen van een rolstoel wordt een contante borg van €50 gerekend. Deze krijg je terug als je de rolstoel weer inlevert.
 • Pinautomaten. Er zal een pinautomaat aanwezig zijn bij de RAI. Het is echter verstandig om zelf van tevoren ergens te pinnen, want de wachtrijen kunnen lang zijn.
 • Gebedsruimte. Er is een gebedsruimte aanwezig, met een wasruimte en twee aparte, van binnenuit afsluitbare cabines. Als je behoefte hebt om te bidden of mediteren tijdens je bezoek, kan je hier altijd terecht.
 • Gratis wifi. In de RAI is overal gratis wifi beschikbaar voor alle bezoekers.

Tips voor je bezoek aan de Negenmaandenbeurs

Gewapend met al deze praktische en inhoudelijke informatie ga je ongetwijfeld een mooie dag tegemoet op de Negenmaandenbeurs. Met de tips hieronder maak je de dag nog gezelliger:

 • Maak van tevoren een lijstje. Schrijf op wat je zeker niet wil missen en wat je wil kopen. Hierdoor kan je vast een looproute bepalen en bespaar je jezelf een hoop heen en weer sjouwen.
 • Ga gezellig samen met iemand. Alleen is maar alleen, het is veel gezelliger om samen te gaan. Misschien is dit wel een mooi moeder-dochteruitje, ga je graag met een groep vriendinnen of vindt je partner het leuk om mee te gaan.
 • Maak er een weekendje weg van. Boek een nachtje in een hotel in Amsterdam en plak een extra dagje aan je bezoek vast om de stad te verkennen. De Negenmaandenbeurs kan helpen bij het vinden van een goed hotel. Zo hoef je aan het eind van de dag niet uitgeput naar huis, maar heb je gelijk een fijne mini-vakantie.
 • Laat de kinderwagen waar mogelijk thuis. Het is vaak behoorlijk druk op de beurs, dus als iedereen ook nog een kinderwagen voortduwt, kan het lastig zijn om rond te lopen. Laat dus als het mogelijk is de wagen thuis en draag je kind eventueel in een draagdoek of draagzak.
 • Koop je tickets online. Dit is hoe dan ook goedkoper dan aan de kassa. Bovendien kan je zo rustig de kortingsacties bekijken.
 • Vermijd de topdrukte. Ga aan het begin van de middag naar de beurs. Zo heb je iets meer ruimte om alles te zien wat je wilt zien en hoef je niet in de rij te staan om binnen te komen.
 • Bekijk de FAQ van de Negenmaandenbeurs. Veel vragen worden beantwoord in de Veelgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij, dan staat ook aangegeven waar je terecht kan voor hulp.

Praktische informatie