Vader kijkt naar sterrenbeeld kind

De geboortedatum van je baby bepaalt welk sterrenbeeld hij krijgt. Sommige mensen geloven dat het sterrenbeeld iets kan zeggen over de persoonlijkheid van je kindje. Welk teken uit de dierenriem past bij jouw kleine, en welke karaktertrekken worden hieraan verbonden?

Wat is een sterrenbeeld?

Het sterrenbeeld van je baby wordt bepaald door de stand van de zon op het moment dat hij geboren wordt. Aan de hemel zijn ’s nachts verschillende sterrenstelsels te zien. Twaalf daarvan noemen we de dierenriem. Op deze tekens is de horoscoop gebaseerd.

Vroeger geloofde men dat de zon zich voortbewoog langs deze sterrenstelsels, in een vast patroon: de elliptica. Inmiddels weten we dat de zon niet om de aarde draait, maar andersom. Het lijkt dus alleen alsof de zon deze beweging maakt.

Iedere maand staat de zon op zijn hoogste punt in de buurt van een ander sterrenstelsel. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op de geboortedatum van je baby, is zijn sterrenbeeld.

Sterrenbeeld en persoonlijkheid

Volgens de astrologie zegt je sterrenbeeld iets over je persoonlijkheid. Ieder teken van de dierenriem heeft bepaalde kenmerken. Dat betekent dat je aan de hand van je uitgerekende datum al tijdens je zwangerschap kan bekijken wat voor persoonlijkheid je kindje mogelijk krijgt.

Betrouwbaarheid

Veel mensen geloven in meer of mindere mate dat je sterrenbeeld iets kan zeggen over je persoonlijkheid. Hier is echter geen wetenschappelijk bewijs voor. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de persoonlijkheid van je kind. Sommige daarvan zijn een stuk betrouwbaarder dan de dierenriem, zoals opvoeding en genetische aanleg. Desondanks is het leuk om te fantaseren over je kindje, en daar is de astrologie heel geschikt voor.

Er zijn verschillende theorieën over waarom je horoscoop altijd lijkt te kloppen. Sommige mensen geloven dat er echt krachten uitgaan van de sterren. Wetenschappers gaan ervan uit dat de omschrijving van sterrenbeelden zo algemeen is, dat er voor iedereen wel iets kloppends in staat. Daarnaast is je brein geneigd om bevestiging te zoeken. Dus zie je bepaalde kenmerken bij jouw sterrenbeeld, dan zal je je hier misschien meer naar gedragen.

Andere astrologische factoren

Naast het sterrenbeeld, ook wel het zonneteken genoemd, zijn er nog meer astrologische aspecten die meewegen bij je persoonlijkheid. Zo zijn er ook het maanteken en de ascendant, het tegenoverliggende teken van jouw sterrenbeeld. Deze zijn echter een stuk lastiger te bepalen, omdat hier de exacte locatie en het tijdstip van je geboorte een rol spelen. De meeste horoscopen baseren zich uitsluitend op het zonneteken.

De sterrenbeelden en hun betekenis

Vind hieronder welke kenmerken worden toegeschreven aan de persoonlijkheid van jouw kind.

Sterrenbeeld Steenbok

Steenbok

Geboortedatum: 21 december t/m 20 januari

Steenbokken staan erom bekend dat ze erg ambitieus zijn. Daarnaast zijn het vaak geduldige kinderen, die liever even de kat uit de boom kijken. Als je kindje onder dit sterrenbeeld wordt geboren, is hij waarschijnlijk voorzichtig van aard. Dit geldt zowel voor het ondernemen van nieuwe dingen als voor het vormen van relaties. Maar geen zorgen, deze voorzichtigheid zorgt ervoor dat je kleine altijd doelbewust en zorgvuldig met situaties omgaat. Jouw Steenbokje komt dus zeker op zijn pootjes terecht.

Sterrenbeeld Waterman

Waterman

Geboortedatum: 21 januari t/m 19 februari

Met een Waterman zet je een bijzonder onafhankelijk kind op de wereld. Kinderen die onder dit sterrenbeeld worden geboren, zijn slim en staan overal voor open. Ze zullen niet snel iemand anders veroordelen. Een Waterman heeft een hekel aan verveling. Kijk dus niet gek op als je kleine je behoorlijk uitdaagt en graag de boel een beetje opschudt. Als je kindje dit sterrenbeeld heeft, zal je dus niet vaak meer een saai moment hebben.

Sterrenbeeld Vissen

Vissen

Geboortedatum: 20 februari t/m 20 maart

Kinderen met het sterrenbeeld Vissen zijn vaak dromerig van aard. Ze zijn al jong bezig met de zin van het bestaan en luisteren goed naar hun intuïtie. Hierdoor zijn ze vaak erg gevoelig voor de emoties van andere mensen. Het zijn dan ook liefdevolle kinderen, die goed kunnen luisteren. Vissen zullen strijden voor waar ze in geloven, maar als ze iets onbelangrijk vinden, kunnen ze snel laks of ongeïnteresseerd overkomen. Je zal met je kleine Vis nog veel mooie gesprekken voeren.

Sterrenbeeld Ram

Ram

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april

Als je kind het sterrenbeeld Ram heeft, zal hij een sterke persoonlijkheid krijgen. Verwacht niet dat je nog veel rustige momenten krijgt, want Rammen kletsen je graag de oren van het hoofd. Hierbij zal je kleine meestal niet lang nadenken, hij zegt gewoon wat er in hem opkomt. Kinderen met dit sterrenbeeld zijn ondernemend en actief, ze willen graag nieuwe dingen leren. In een groep ontpoppen ze zich makkelijk tot de leider. Met een Ram ben je een gezellig en enthousiast gezinslid rijker.

Sterrenbeeld Stier

Stier

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei

Een Stier staat erom bekend niet snel op te geven. Deze kinderen zijn standvastig en betrouwbaar, tot het koppige aan toe. Als je kindje onder dit sterrenbeeld wordt geboren, is de kans groot dat hij creatief en geduldig is. Hij zal vaak op zoek gaan naar zekerheid en kan slecht tegen verandering. Hierdoor is een Stier ook erg gevoelig voor opmerkingen van anderen en zal hij zich snel aangevallen voelen. Een gevoelig kind dus, maar wel één die alles op alles zet om zijn doelen te bereiken.

Sterrenbeeld Tweeling

Tweelingen

Geboortedatum: 21 mei t/m 21 juni

Tweelingen worden gezien als slim, snel en energiek. Als je kindje dit sterrenbeeld heeft, zal hij nieuwsgierig zijn en altijd betrokken willen worden bij de wereld om zich heen. Bereid je dus maar voor op een eindeloos vragenvuur. Door de snelheid van hun denken, raken Tweelingen snel verveeld en springen ze gemakkelijk van de hak op de tak. Hun intelligentie maakt dat ze grappig uit de hoek kunnen komen. Een Tweeling kan je een heel nieuwe kijk op de wereld bieden.

Sterrenbeeld Kreeft

Kreeft

Geboortedatum: 22 juni t/m 22 juli

Het teken Kreeft vertegenwoordigt het moederschap. Als je kindje onder dit teken wordt geboren, zal hij een heel zorgzame, loyale en liefdevolle persoonlijkheid hebben. Kreeften zijn oplettende kinderen, die snel doorhebben hoe andere mensen in elkaar zitten. Als iemand tegen ze liegt, merken ze dat vaak meteen. Daarnaast zijn het behulpzame kinderen, dus met een Kreeft heb je er een kleine helper bij in huis.

Sterrenbeeld Leeuw

Leeuw

Geboortedatum: 23 juli t/m 22 augustus

Een kind met het sterrenbeeld Leeuw is heel sociaal en beschermend naar degenen die hij liefheeft. Deze kinderen staan graag in de spotlights. Verwacht dus veel geïmproviseerde toneelstukjes, liedjes en een hoop geklets. Gelukkig zijn het charmante, grappige kinderen, dus die creatieve uitspattingen zijn vaak een genot om naar te kijken. De Leeuw is een krachtig persoon, die zich niet makkelijk uit het veld laat slaan. Relaties zijn ontzettend belangrijk voor hem, dus je zal een hoop liefde ontvangen van je Leeuwenkindje.

Sterrenbeeld Maagd

Maagd

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september

De wereld van een Maagd speelt zich grotendeels vanbinnen af. Als je kindje onder dit sterrenbeeld wordt geboren, is hij waarschijnlijk meer een denker dan een doener. Maagden zijn analytisch heel sterk, maar vinden het moeilijk om hun emoties te uiten. Ze zijn nauwkeurig en werken constant hard om zichzelf en de wereld om hen heen te verbeteren. Met een beetje hulp van jou kan je kindje ontzettend veel bereiken.

Sterrenbeeld Weegschaal

Weegschaal

Geboortedatum: 23 september t/m 23 oktober

Voor de typische Weegschaal draait alles om balans en harmonie, zelfs als dit ten koste van zichzelf gaat. Kinderen met dit sterrenbeeld zijn heel sociaal en gevoelig, en voelen situaties goed aan. Ze zijn creatief, intelligent en charmant, maar willen ook graag bewonderd worden. Omdat ze altijd alle kanten van een situatie belichten, vinden ze het vaak lastig om beslissingen te nemen. Je kleine Weegschaal zal in zijn leven veel ruzietjes in zijn omgeving beslechten.

Sterrenbeeld Schorpioen

Schorpioen

Geboortedatum: 24 oktober t/m 21 november

Schorpioenen zijn de pittigste van alle sterrenbeelden. Het zijn dynamische kinderen die graag grenzen opzoeken. Ze laten zich niet makkelijk om de tuin leiden en proberen zo snel mogelijk tot de kern van een situatie te komen. Het zijn diepzinnige kinderen, met vele lagen in hun persoonlijkheid. De diepere lagen laten ze alleen zien aan diegenen die ze echt vertrouwen. Het kan dus lastig zijn om je kleine Schorpioen goed te doorgronden.

Sterrenbeeld Boogschutter

Boogschutter

Geboortedatum: 22 november t/m 20 december

Als je kind wordt geboren onder het sterrenbeeld Boogschutter, zal hij veel geluk hebben in het spel. Boogschutters zijn optimistische, enthousiaste kinderen die onder iedere omstandigheid kunnen blijven lachen. Dankzij dit optimisme zijn ze ondernemend en onafhankelijk, maar kunnen ze ook roekeloos zijn. Als ouder van een Boogschuttertje is het dus extra belangrijk om duidelijke grenzen aan te geven. Doe je dat, dan zal je kindje onverschrokken een stralende toekomst tegemoet gaan.