baby in autostoel die online is besteld

Autostoeltjes zijn een must om je kindje veilig met de auto te vervoeren. Maar welke moet je kiezen? Hieronder vind je een overzicht van autostoeltjes van bekende merken die je online kan bestellen.

Hoe komt deze lijst tot stand?

Deze lijst is gevuld in samenwerking met de experts van Babypark, Europa’s grootste, leukste en meest inspirerende babywinkel. Op basis van hun collectie is gekeken naar de beste en veiligste autostoeltjes.


Cybex cloud Z

Gebruik je je autostoeltje regelmatig buiten de auto? De rugleuning van de Cybex cloud Z kan volledig plat. Zo ligt je kindje altijd lekker. Het autostoeltje is extra licht, waardoor je het makkelijk met je meedraagt.

Bekijk bij Babypark


Maxi-cosi pebble 360

In dit autostoeltje ligt je kindje extra comfortabel. De stof is heel zacht en reguleert de temperatuur van je baby. Natuurlijk is de Maxi-cosi ook veilig om te gebruiken. De speciale G-CELL technologie beschermt extra bij een botsing van de zijkant.

Meer lezen


Nuna pipa next

Zoek je een autostoeltje dat je gemakkelijk installeert? Dan is de Nuna Pipa Next een goede keuze. Het stoeltje weegt minder dan drie kilo. Met één hand klik je het op de bijbehorende basis, en je bent klaar om te gaan.

Bekijk autostoeltje


Cybex anoris

De Cybex anoris gaat lang mee. Je kan je kindje hierin vervoeren tot hij zes jaar oud is. De gepatenteerde hoofdsteun zorgt altijd voor een optimale bescherming van de nek. Zo weet je zeker dat jouw kind veilig in de auto zit.

Meer weten?


Nuna prym

Je kindje makkelijk in de auto zetten? Dankzij het 360 graden draaisysteem gaat dit extra soepel. De Nuna Prym is op allerlei verschillende manieren in te stellen. Zo weet je altijd zeker dat je baby veilig en lekker ligt.

Bekijk hier


Besafe izi turn

Een praktisch en veilig autostoeltje dat rekening houdt met jouw wensen als ouder én die van je kleine. Dankzij handige indicators weet je altijd zeker dat het stoeltje goed is geïnstalleerd. De stoel groeit mee tot je kind vier jaar is.

Meer lezen


Joie i-spin grow

Bevestig deze autostoel niet alleen op de isofix-basis, maar ook aan de carrosserie van je auto. Het stoeltje zit zeker weten muurvast, wat een veilig gevoel geeft. Je gebruikt de Joie i-spin Grow tot je kind maar liefst zeven jaar oud is.

Meer bekijken


Doona

Met één druk op de knop bouw je dit autostoeltje om tot wandelwagen. Je kindje kan zo rustig verder slapen, ook buiten de auto. Ideaal bij het boodschappen doen of als je nog een stukje moet lopen naar je bestemming.

Kijk verder

Welk autostoeltje kopen?

Autostoeltjes zijn er in verschillende soorten en maten, en ook de prijzen kunnen flink uiteenlopen. Maar welke autostoel is geschikt voor jouw kindje?

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste. In bovenstaande lijst staan daarom alleen autostoeltjes die goed uit de test van de Consumentenbond en de ANWB komen. Hier lees je meer tips over het vinden van de veiligste autostoel.

Soorten autostoeltjes

Autostoeltjes zijn ingedeeld in verschillende groepen, op basis van de i-Size-norm.

Sinds 2013 zijn de veiligheidsregels aangescherpt en zijn autostoeltjes ingedeeld in i-Size centimeters (de lengte van je kindje). Welk autostoeltje geschikt is voor jouw kleine, hangt dus af van zijn leeftijd en lengte. Het belangrijkste verschil is rondom het advies over hoelang je je kindje achterwaarts moet vervoeren. Dit is verlengd van 9 maanden naar minimaal 15 maanden. Hiernaast maken iSize-stoeltjes enkel gebruik van ISOFIX-bevestigingspunten in plaats van de autogordel. Hierdoor zijn ze veiliger én makkelijker om te bevestigen.

Bekijk hieronder uit welke groep/i-Size jouw kindje een autostoeltje nodig heeft.

Babystoeltjes tot 15 maanden (<83 cm)

Babystoeltjes zijn autostoeltjes die je achterstevoren (tegen de rijrichting in) plaatst. Dit is veiliger, omdat dit meer ondersteuning biedt aan het hoofdje en de nek van je kindje. Je moet je kindje op deze manier vervoeren totdat hij minimaal 15 maanden oud is. Komt het hoofdje van je kleine boven de rand van de stoel? Dan is het tijd voor een grotere autostoel.

Peuter autostoel vanaf 15 maanden (83-105 cm)

Peuterstoeltjes zijn autostoeltjes die geschikt zijn voor kindjes met een lengte tussen de 83 en 105 cm. Is je kindje jonger dan 15 maanden? Dan wordt er aangeraden om het zitje tegen de rijrichting in te bevestigen.

Kinderautostoel vanaf 105 centimeter

Ook voor oudere kinderen zijn autostoeltjes nog verplicht. Onder deze groep vallen autostoeltjes voor kinderen met een lengte vanaf 105 centimeter. Het is verplicht om je kind in een autostoel te vervoeren totdat hij 135 centimeter lang is.

Autostoeltje online bestellen

Staat jouw ideale autostoel er niet tussen op deze pagina? Of ben jij op zoek naar een specifieke aanbieding? Babypark verkoopt veel verschillende autostoeltjes en heeft regelmatig interessante aanbiedingen.