Aivy

Aivy is afgeleid van Ivy

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Aivy
  • Geboortekaartjes met de naam Aivy
  • Geboortekaartjes met de naam Aivy
  • Geboortekaartjes met de naam Aivy
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Aivy?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Aivy

72%
56%
6%
38%
16%
13%

Welke kenmerken vind je bij Aivy passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Aivy

Aivy is afgeleid van Ivy. Ivy is afgeleid van Ive. Dat is een Friese naam van Germaanse oorsprong. Waarschijnlijk stamt hij af van namen die met ‘iv’ beginnen, dit betekent ‘taxusboom’ of ‘boog van taxushout’.

De taxusboom is de langst levende bomensoort op aarde. Daarom kreeg deze boom allerlei symbolische en mythische betekenissen toegekend. Zo geloofden de Kelten dat poorten naar de geestenwereld zich onder taxusbomen bevonden. Robin Hood en zijn roversbende zouden hun kracht hebben gehaald uit bogen van taxushout.

Het woord ‘ivy’ komt ook voor in de Engelse taal. Daar betekent het ‘klimop’, zoals de plant. Dit woord is afgeleid van het Oudengelse woord ‘ifig’, dat naar dezelfde plant verwijst. In het oude Griekenland werden kransen van klimop aan pasgetrouwde stellen gegeven. Ze stonden symbool voor trouw en toewijding.

Aantallen en varianten Aivy

Aivy is afgeleid van Ivy. Sinds 2000 stijgt het aantal kinderen dat de naam Ivy krijgt. Vooral na 2011 is er een grote sprong waar te nemen in de populariteit van deze voornaam. De meisjesnaam komt bijna 2.000 keer voor. Inmiddels staat hij al een aantal jaar in de top-100 van populairste meisjesnamen.

Ivy is afgeleid van Ive. Ive wordt tegenwoordig nauwelijks meer gebruikt, maar heeft enkele varianten die nog wel in gebruik zijn.

Zo zijn er ruim 8.500 mannen die Ivo heten. Deze naam was vooral rond 1980 populair en hoewel het gebruik ervan aan het dalen is, wordt hij nog steeds tamelijk veel gebruikt.

Ook Ivonne heeft dezelfde oorsprong. Deze naam komt uit het Frans. 5.500 vrouwen heten Ivonne, een groot deel van hen is geboren tussen 1950 en 1960. Tegenwoordig wordt Ivonne bijna alleen nog maar als volgnaam gegeven, eerder vooral als eerste naam. Ivette wordt tegenwoordig nauwelijks meer gebruikt. Er zijn bijna 700 vrouwen die zo heten.

Wetenswaardigheden Aivy

Blue Ivy Carter

Aivy is afgeleid van Ivy. Blue Ivy is de oudste dochter van zangeres Beyoncé en rapper Jay-Z. De aankondiging van de zwangerschap van Beyoncé brak het record voor ‘meeste tweets over een gebeurtenis per seconde’. In januari 2012 werd Blue Ivy geboren in New York.

Ivy Winters

Ivy Winters is de artiestennaam van Dustin Winters. De dragqueen werd vooral bekend als deelnemer aan de talentenjacht RuPaul’s Drag Race. Hier behaalde hij de zevende plaats en de titel ‘Miss Congeniality’.

Bekijk ook deze namen

Evi, Loïs, Lina, Romy, Lynn, Yara, Naomi, Lauren, Nina, Eva