Amélie

Amélie is afgeleid van Amalia

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Amélie
  • Geboortekaartjes met de naam Amélie
  • Geboortekaartjes met de naam Amélie
  • Geboortekaartjes met de naam Amélie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Amélie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Amélie

80%
26%
44%
23%
9%
20%

Welke kenmerken vind je bij Amélie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Amélie

Amélie is afgeleid van Amalia. Amalia is een meisjesnaam van Germaanse oorsprong. Het is een gelatiniseerde vorm van de naamstam ‘amal’, wat ‘inspanning in de strijd’ betekent.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Amélie

De naam Amélie komt in Nederland ruim 1.900 keer voor. De naam steeg sterk in populariteit na 2001, toen de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain een groot succes werd. Sindsdien is de naam alleen maar populairder geworden.

Amélie is afgeleid van Amalia. De naam Amalia komt in Nederland niet zo vaak voor. In totaal zijn er 463 vrouwen die de naam als eerste naam dragen. Daarnaast zijn er 988 meisjes en vrouwen die Amalia als volgnaam kregen.

Wetenswaardigheden Amélie

De naam Amélie is vooral bekend geworden door de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Deze Franse film was een van de grootste internationale successen. De film gaat over een meisje dat vanwege een ziekte afgezonderd van de wereld opgroeit.

Hierdoor is ze aangewezen op haar fantasie. Als ze een mysterieus doosje vindt in haar badkamer, gaat ze op zoek naar de eigenaar. Zo raakt ze verwikkeld in allerlei avonturen. De rol van Amélie wordt gespeeld door Audrey Tatou.

Namen die lijken op Amélie

Amalie, Amelia