Benno

Benno is afgeleid van Ben

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Benno
  • Geboortekaartjes met de naam Benno
  • Geboortekaartjes met de naam Benno
  • Geboortekaartjes met de naam Benno
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Benno?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Benno

28%
72%
11%
26%
15%
13%

Welke kenmerken vind je bij Benno passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Benno

Benno is afgeleid van Ben. Ben is een verkorting en kan van diverse namen afkomstig zijn, bijvoorbeeld van Benjamin of Benedictus. Ook namen die met ‘bern’ beginnen, wat ‘beer’ betekent, zoals Bernhard, kunnen tot Ben afgekort worden.

De betekenis van Benjamin is ‘zoon van mijn rechterzijde, het geluk, het zuiden’, zie ook Benjamin. Benedictus is een Latijnse naam, die staat voor ‘de gezegende’. Zie verder Benedictus.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Benno

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Benno als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Benno per jaar gegeven is

Benno is afgeleid van Ben. De naam Ben komt ruim 4.000 keer voor en is de laatste decennia steeds populairder geworden. Meestal, in ongeveer twee derde van de gevallen, wordt de naam als eerste naam gegeven.

Ben wordt ook nogal eens verkleind, bijvoorbeeld tot Benny of Bennie. Benny komt zo’n 1.200 keer voor, Bennie ruim 1.100 keer. Ook de variant Benno komt 1.200 keer voor. Deze naam werd vooral rond 1970 gegeven, Benny en Bennie werden later populair.

Een Friese variant van Ben of een Deense variant van Benedictus is de meisjesnaam Bente of Benthe. Deze namen zijn de laatste twee decennia populair geworden. Inmiddels zijn er meer dan 4.500 meisjes met de naam Bente en bijna 2.000 die Benthe heten. Jongensnaam Bent komt ongeveer 500 keer voor.

Wetenswaardigheden Benno

Benno is afgeleid van Ben. De Big Ben, de grote klok in de toren van het Westminster Palace in Londen, heeft deze naam gekregen als verwijzing naar de politicus Sir Benjamin Hall (1802-1867). Hall was degene die de aanzet gaf tot de bouw van de klokkentoren. Er wordt wel gezegd dat Hall vanwege zijn lengte zelf ook Big Ben genoemd werd.

Namen die lijken op Benno

Bent, Bennie, Benny, Bente, Benthe

Bekijk ook deze namen

Adam, Elias, Jax, Ezra, Guus, Floris, Lenn, Nathan, Tobias, Vince