Bibi

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Bibi
  • Geboortekaartjes met de naam Bibi
  • Geboortekaartjes met de naam Bibi
  • Geboortekaartjes met de naam Bibi
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Bibi?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Bibi

73%
49%
9%
40%
14%
14%

Welke kenmerken vind je bij Bibi passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Bibi

Bibi is een meisjesnaam die verschillende verklaringen heeft. Mogelijk komt deze naam uit het Japans. Daar kan het verschillende betekenissen hebben, zoals ‘zon’, ‘koningin’ of ‘mooi’. Ook een combinatie van deze betekenissen is mogelijk.

Het kan ook dat Bibi een afkorting is van de jongensnaam Benjamin. Dat is een Hebreeuwse naam. Het is een samenstelling van de woorden ‘ben’, dat ‘zoon’ betekent en ‘yamin’, dat ‘rechterhand’ betekent. In zijn geheel betekent de naam Benjamin dus ‘zoon van mijn rechterzijde’. De naam Benjamin kan ook ‘het geluk’ betekenen.

Aantallen en varianten Bibi

De naam Bibi komt in Nederland bijna 2.000 keer voor. Halverwege de jaren ’60 kwam deze voornaam in gebruik, waarna hij gestaag in populariteit bleef groeien. De afgelopen jaren kregen jaarlijks tussen de 60 en 90 meisjes deze naam. De naam werd precies even vaak gegeven als Nine.

Wetenswaardigheden Bibi

Bibi Blocksberg is het hoofdpersonage in de gelijknamige Duitse animatieserie. De serie gaat over een jong meisje dat een heks is. Naast de animatieserie werden er ook vier speelfilms gemaakt.

Hierin beleeft Bibi samen met haar vriendinnetje Tina allerlei avonturen op de manege. Haar magische krachten helpen haar daarbij vaak. De films werden in het Nederlands nagesynchroniseerd en zijn vooral geliefd onder jonge meisjes.

Bekijk ook deze namen

Emma, Noor, Elin, Lina, Isabella, Julia, Sophia, Elise, Suze, Mila