June

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam June
  • Geboortekaartjes met de naam June
  • Geboortekaartjes met de naam June
  • Geboortekaartjes met de naam June
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van June?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij June

67%
50%
13%
37%
10%
26%

Welke kenmerken vind je bij June passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis June

June is de Engelse naam voor de maand juni. Deze maand dankt haar naam aan de Romeinse godin Juno. Zij was de vrouw van de oppergod Jupiter. De godin werd gezien als de koningin van het hele universum, de beschermer van de vrouwen en de godin van het huwelijk. In de Griekse mythologie zijn Juno en Jupiter bekend als Hera en Zeus.

Aantallen en varianten June

De naam June komt in Nederland ruim 1.200 keer voor. Deze naam wordt ongeveer even vaak als eerste naam en als volgnaam gegeven. June is al sinds het eind van de jaren ’40 in gebruik, maar werd jarenlang niet vaker dan vijf keer per jaar gegeven. Eind jaren ’80 kwam daar verandering in en sindsdien is de meisjesnaam alleen maar populairder geworden.

Wetenswaardigheden June

June Carter Cash

June Carter Cash was een Amerikaanse muzikante. Samen met haar echtgenoot Johnny Cash won ze vele prijzen voor haar muziek. In de film Walk the Line wordt de rol van June gespeeld door Reese Witherspoon. Zij won hiervoor een Oscar.

Don’t Trust The B—-

June Colburn is het hoofdpersonage in de komische serie Don’t Trust The B—- in Apartment 23. De naïeve June verhuist naar de grote stad New York en komt terecht in een appartement met de prettig gestoorde Chloe. Ze worden vriendinnen en beleven samen met hun vriend, acteur James van der Beek, allerlei avonturen .

Bekijk ook deze namen

Kate, Nova, Livia, Amber, Loïs, Emily, Norah, Benthe, Hanna, Yara